Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Centerpartiet i länet tar maten på allvar: Kampanj lanserades i dag

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

På torsdagen lanserade Centerpartiet i Kalmar län sin kampanj som fått namnet ”Vi tar maten på allvar”.

”Kampanjen lanserades i samband med ett studiebesök på Ängöl i Kalmar och lanseringen gjordes av riksdagskandidat Stihna Johansson Evertsson och partiets bägge regionråd, Karin Helmersson och Emmy Ahlstedt. Kampanjen går ut på att lyfta fram Kalmar län som ett matlän och för att göra detta så kommer Centerpartiet att göra en matresa runt om i länet under valrörelsen där vi gör studiebesök hos lokala mat- och dryckesproducenter”, skriver Centerpartiet i ett pressmeddelande.

Centerpartiet i Kalmar län vill:

  • ökad självförsörjningsgrad av mat – idag är varannan tugga mat importerad.
  • att mat som serveras på sjukhus, äldreboende, förskolor och skolor ska vara närproducerad i så stor utsträckning som möjligt och att det är producerat enligt svenska djurskyddsregler. Maten ska inte vara åksjuk!
  • ändamålsenliga regler för dem som producerar mat. Idag slår många av de regler som finns fel och sammantaget är det onödigt krångligt att driva lantbruk eller livsmedelsproduktion. Det ska vara lätt att göra rätt!
  • att utveckla metoder för att behålla vatten i landskapet. Klimatet blir varmare och torrare. Det hotar livsmedelsproduktionen i Kalmar län.
  • utvecklade utbildningsmöjligheter inom mat och livsmedel tillsammans med regionens gymnasier, folkhögskolor och Linnéuniversitet. Ökad kunskap om maten leder till mer respekt för tillverkningen minskar svinnet!
  • att tillvarata livsmedelssektorns möjligheter att bidra till klimatomställningen. Bland annat genom stöd till utökad biogasproduktion. För klimatets bästa!”Dels så handlar partiets stora intresse för matfrågorna om att vi vill värna våra lokala producenter genom att lyfta fram det närproducerade men det handlar också om att vi behöver stärka landets självförsörjningsgrad”, skriver Centern.

Riksdagskandidaten Stihna Johansson Evertsson (C), regionrådet Karin Helmersson (C), regionrådet Emmy Ahlstredt (C) och Johan Håkansson (VD Ängöl). Foto: Centerpartiet
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS