Chansen till spel i femman finns kvar för BB 2001

BERGA/OSKARSHAMN

Det blev seger med 2-1 (2-1) för BB 2001 i måstematchen mot Djursdala SK och nu lever kvalet in i sista omgången som spelas nästa helg.

Vinst var det viktigaste idag, spelmässigt var det ingen kanonmatch, säger Anders Larsson, tränare i BB 2001.

BB 2001, som förlorade sin första kvalmatch förra veckan, började matchen riktigt bra och fick snabbt kontroll på gästande Djursdala.

– Vi vet att de vill spela långt och vi ville störa dem högt upp i planen. De är dessutom rätt tunga att möta, men vi tar kampen och står upp bra, säger Anders Larsson.

”Kanonmål”

Hemmalaget fick också utdelning efter en kvart när alltid lika nyttige Mats Karlsson nickade in en hörna.

– Ett riktigt kanonmål, han hittade en fin yta och kom upp jättefint. Tyvärr få vi inte spela på det resultatet utan släpper lite onödigt in 1-1 bara någon minut senare. Då blev det lite ängsligt, säger Anders Larsson.

Fem minuter innan pausvilan återtog dock BB 2001 ledningen och även denna gång var det Mats Karlsson – dessutom på nick igen.

– Det var skönt att ha ledningen i paus. Sedan var den andra halvleken inte mycket att skriva hem om, det var mest en massa kamp. Djursdala försökte få frisparkar högt upp i plan för att kunna lyfta in bollar i straffområdet.

– Det var väl deras chans för i det uppställda spelet hade vi kontroll på dem, menar Anders Larsson.

”Säkra hemåt”

Djursdala lyckades dock inte skapa några jättelägen och BB 2001 kunde kontrollera hem segern med 2-1.

– Vi försökte säkra hemåt i första hand, vi gick inte så hårt för att göra trean. Resultatet speglar väl matchen ganska bra, tycker jag, sammanfattar Anders Larsson som delar ut extra beröm till tvåmålsnickaren Mats Karlsson och Jesper Svensson på det centrala mittfältet.

Nästa helg avslutar BB 2001 kvalet med bortamatch mot Gunnebo som förlorade mot just Djursdala i första omgången.

Vinst i den matchen kan räcka till division fem.