Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Christer Jonsson (C): ”Väldigt roligt”

ANNONS

LÄNET

På regionstyrelsens sammanträde idag klubbades genomförandebeslutet om ny-, om- och tillbyggnad av onkologin i Kalmar. Det är en satsning på cirka 420 miljoner kronor som nu går vidare in i nästa fas.

Det skriver regionens majoritetspartier – Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna (den så kallade Länsunionen – i ett pressmeddelande på onsdagen.

”Att göra en förändring av lokalerna vid onkologienheten vid Länssjukhuset i Kalmar har diskuterats under en längre tid och ett inriktningsbeslut fattades i november 2020. Nu tar vi nästa kliv i den här satsningen på bättre lokaler och ännu bättre cancervård”, berättar Länsunionen.

– Det är väldigt roligt att vi nu har kommit så här långt i processen mot att skapa ännu bättre möjligheter för cancervården i länet, säger Christer Jonsson (C), regionråd och ordförande i beredningen för hälso- och sjukvård.

– Projektet bidrar till tillökad tillgänglighet till strålbehandling i syfte att nå förbättrad överlevnad, sjukdomslindring och livskvalitet samt trygghet för cancerpatienter, närstående och medarbetare inom cancervården, säger Yvonne Hagberg (S), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

Yvonne Hagberg (S). Foto: Region Kalmar län

– Onkologienheten ska kunna erbjuda bättre vårdmöjligheter, minimera väntetider och möjlighet till modern utrustning. Fokus i arbetet inom cancervården är att förbättra ledtiderna. Minskade ledtider inom samtliga cancerdiagnoser och goda medicinska resultat är prioriterat, säger Johanna Wyckman (L) regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

Johanna Wyckman (L). Foto: Peter A Rosén

Mål och syfte med projektet är att


– skapalokaler som stödjer effektiva vårdprocesser, personcentrerad vård och främja god arbetsmiljö.


– att bygga två nya rum för acceleratorer för att enkelt i framtiden kunna byta acceleratorer utan att dra ner på verksamheten.


– att uppföra hållbara, funktionella och flexibla lokaler utformade utifrån evidensbaserad design.

”I och med dagens beslut så får regiondirektören i uppdrag att fortsätta processen och genomföra ny-, om- och tillbyggnad enligt framtaget underlag. Byggnationen kommer att genomföras i fem olika etapper och hela projektet beräknas vara klart till sommaren 2026”, skriver Länsunionen.

Foto: Centerpartiet (översta bilden, på Christer Jonsson)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS