Coronapandemin: Stängningen av Ljungnässkolan i Mönsterås förlängs

Coronapandemin: Stängningen av Ljungnässkolan i Mönsterås förlängs

2021-03-02 Av av Peter A Rosén

Annons: Nationaldagen 6 juni

MÖNSTERÅS

”Den tillfälliga stängningen av Ljungnässkolan och Ljungnässkolans fritidshem i Mönsterås förlängs till och med fredag den 5 mars”, skriver Mönsterås kommun i ett pressmeddelande på tisdagen.

”Det innebär att skolan välkomnar eleverna åter på måndag den 8 mars. Under tiden som Ljungnässkolan har varit stängd har Mönsterås kommun haft en löpande dialog med Region Kalmar läns smittskyddsenhet. Efter rekommendation från smittskyddsläkaren förlängs den tillfälliga stängningen till och med fredag den 5 mars”, skriver kommunen.

”Genomför åtgärder”

”Skolan och fritidshemmen öppnar som vanligt igen den 8 mars. Inkubationstiden, det vill säga perioden från smittotillfället tills att en person får symtom, är vanligtvis 2–14 dagar. När Ljungnässkolan öppnar har skolan varit stängd i två och en halv vecka, i samband med sportlovet, vilket gör att smittskyddsenheten bedömer att smittkedjorna på skolan brutits genom stängningen.”

– Våra förskolor och skolor är några av de få verksamheter i samhället där många fortfarande träffas, och i alla verksamheter ser vi löpande över befintliga rutiner och genomför åtgärder som ska minska risk för smittspridning. Varje person måste också ta ansvar för att följa myndigheternas rekommendationer och vi hoppas att alla vårdnadshavare har hjälpt sina barn att begränsa nära kontakter under tiden skolan har varit stängd, så att smittan inte riskerar att följa med tillbaka till skolan igen när den öppnar, säger Magnus Sjöstedt, skolchef.

”Mycket ansträngt personalläge”

”Ljungnässkolan stängde för årskurs 1 och 4 den 18 februari efter ett mycket ansträngt personalläge och flera fall av smitta bland personal och elever, främst kopplat till ett arbetslag. Den 19 februari stängde skolan för samtliga årskurser efter att fler fall av smitta konstaterats bland personal och elever. Ljungnässkolan har cirka 350 elever från förskoleklass till och med årskurs sex”, skriver kommunen i pressmeddelandet.

ARKIVFOTO

FREEPIK

Dela gärna artikeln med dina vänner: