Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Coronasmitta: Avdelningen Östan på Ljungnässkolan i Mönsterås stängs

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

MÖNSTERÅS

Avdelningen Östan på Ljungnässkolan i Mönsterås kommun stänger på grund av ett mycket ansträngt personalläge samt flera fall av konstaterad coronasmitta.

Elever i årskurs 1 och årskurs 4 kommer därför att ha sportlov från och med torsdag den 18 februari, två skoldagar tidigare än planerat.
Stängningen gäller den 18 och 19 februari, och beslutet om stängning är fattat efter dialog med Region Kalmar läns smittskyddsenhet.

Fem bekräftade fall

Östans fritidshem är öppet för elever i årskurs 1 och 4 vars vårdnadshavare jobbar inom samhällsviktig verksamhet och inte har möjlighet att vara hemma.

I nuläget finns fem bekräftade fall av covid-19 bland personal, främst koncentrerat till ett arbetslag, samt ett par fall bland elever.

Totalt är en tredjedel av personalen på Ljungnässkolan sjuk av olika anledningar eller hemma för vård av barn.

”Sista utväg”

– Att stänga skolan för de här årskurserna är en absolut sista utväg, men vid frånvaro i den här omfattningen har vi tyvärr inte vikarier eller annan personal att ta in och då kan vi inte bedriva
undervisningen på ett bra sätt. Nu när vi dessutom fått besked om flera smittade medarbetare behöver vi också stänga för att förhindra att smittan sprids bland skolans personal och elever,
säger Magnus Sjöstedt, skolchef.

Elever i övriga årskurser på Ljugnässkolan kan komma till skolan och fritids som vanligt. Vårdnadshavare och elever får mer utförlig information via skolan.

ARKIVFOTO

FREEPIK

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS