Coronautbrott på förskola i Oskarshamn skapar oro: ”De mörkar och gömmer sig”

Coronautbrott på förskola i Oskarshamn skapar oro: ”De mörkar och gömmer sig”

2020-12-04 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

En av Oskarshamns-Nytts läsare, med mycket god insyn, hör av sig och berättar att flera personer i personalstyrkan på Stångeborgs förskola, i Kristineberg i Oskarshamn, har smittats av coronaviruset.

”En av de sjuka har inte milda symptom. Södertorns förskola stängde vid fem fall, Stångeborg är öppet. De mörkar och gömmer sig bakom sekretessen”, säger personen ifråga.

Oskarshamns-Nytt skickade följande fråga, via e-post, till kommunens skolchef Lotta Lindgren på fredagsförmiddagen:

En läsare undrar varför ni inte stänger förskolan Stångeborg, på grund av flera bekräftade coronafall. Hur ser du på det?

”Det finns fem kriterier. Har vi inte tillräckligt många lärare som kan ansvara för undervisningen, så får vi stänga delar av skolor och förskolor eller hela skolor och förskolor. Sedan måste vi ha ett samråd med smittskyddsläkare. Det kan också handla om att en skola ligger i ett avspärrat område. Det kan även röra sig om rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.”

”Det femte kriteriet handlar om ett regeringsbeslut om att stänga skolor. Det är de fem parametrarna som vi har att förhålla oss till. Inget av kriteriena är uppfyllda i nuläget, men vi följer utvecklingen noggrant”, svarar Lotta Lindgren.

TEXT

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO

FREEPIK

Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn