Covid-19: Provtagningskit för självtest slut för dagen vid hälsocentral i Oskarshamn

Covid-19: Provtagningskit för självtest slut för dagen vid hälsocentral i Oskarshamn

2021-11-29 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

En av våra läsare hör av sig och berättar att provtagningsmaterialet för covid-19-självtest var slut när hon besökte Kristinebergs hälsocentral vid 8-tiden på måndagsmorgonen.

– ”Slut för dagen”, stod det på en lapp. Hur kan det få gå till så här när smittspridningen ökar och flera virusvarianter sprider sig? Jag tänker på alla som blev sjuka i helgen och som har väntat på att testa sig, säger kvinnan i fråga.

– Det är mycket olyckligt att provtagningskitet i lådan vid Kristinebergs hälsocentral har tagit slut. Kapaciteten är väl tilltagen, men begränsas av analysmöjligheter. Det är fortsatt viktigt att den som hämtar provtagningskit från regionens provtagningslådor inte hämtar fler kit än den personen behöver. Regionen arbetar kontinuerligt med att stärka provtagningen utifrån de förutsättningar som finns. I Oskarshamn finns också möjlighet att boka tid via 1177.se för provtagningskit vid Apoteket Lejonet, där ett friskt ombud kan hämta det. Det fortsatt viktigaste för att begränsa smittspridningen är att den som har symtom stannar hemma, säger Rolf Asmundsson, pressekreterare i Region Kalmar län, till Oskarshamns-Nytt på måndagsförmiddagen.

Foto: Region Kalmar län

Dela gärna artikeln: