COVID-19: Så många länsbor har tagit den tredje sprutan

COVID-19: Så många länsbor har tagit den tredje sprutan

2022-01-22 Av av Oskarshamns-NyttLÄNET

”50,3 procent av länets invånare över 18 år har tagit den tredje dosen av vaccin mot allvarlig sjukdom i covid-19”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

”Det framgår av Folkhälsomyndighetens senaste statistik till och med 19 januari, Kalmar län har för närvarande den högsta vaccinationstäckningen av dos 3 i landet. För hela landet är siffran 38,4 procent.”

”Region Kalmar läns egen statistik visar att totalt 110 912 doser av dos 3 har getts i länet. Av befolkningen över 18 år har 63,8 procent antingen vaccinerat sig eller har en inbokad tid”, skriver regionen.

”Det är glädjande att så många redan tagit sin tredje dos”

MARIE RAGNARSSON, VACCINSAMORDNARE I REGION KALMAR LÄN

– Det är glädjande att så många redan tagit sin tredje dos. Men än mer positivt är att vi stadigt också har en ström av personer som bokar sig för en första dos av vaccin. Personer som tidigare avstått, säger vaccinsamordnaren Marie Ragnarsson.

Under fredagen och lördagen den här veckan är det drop-in-vaccinationer i Folkets hus i Emmaboda. Det finns tider från kl 9.00 båda dagar.

Kommande vecka har Färjestadens hälsocentral drop-in kl 13.00-15.00 onsdag 26 januari.

”Det finns möjlighet att ta en första, andra och tredje dos. För en tredje dos krävs dock att man är över 18 år och att det har gått minst fem månader sedan andra dosen gavs”, skriver regionen.

”Nya tider kommer också löpande att läggas ut på hälsocentralerna i länet. För vaccination vid hälsocentralerna krävs bokning på 1177.se.”

”Folkhälsomyndighetens senaste uppdatering gäller till och med 16 januari. Den visar att 88,5 procent av befolkningen över 12 år i länet har tagit en första dos vaccin mot covid-19 och 86,6 procent har också fått den andra dosen. Det kan jämföras med siffrorna för hela Sverige där 86,2 procent har fått en dos och 82,8 procent fått två doser.”

”Totalt har 497 779 doser hittills getts i Kalmar län sedan vaccinationerna startade”, skriver regionen.

Grafik: Region Kalmar län

Dela gärna artikeln: