COVID-19: Så många länsbor har tagit en tredje vaccindos

COVID-19: Så många länsbor har tagit en tredje vaccindos

2022-01-14 Av av Oskarshamns-Nytt

LÄNET

”I nästa vecka är det Nybros och Emmabodas tur att få tillfälliga vaccinationscentraler. Kommande helg går det också att vaccinera sig i Folkets Hus i Borgholm”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande på fredagen.

Så här ser tiderna ut vid dessa vaccinationscentraler som har drop-in-mottagning:

  • Folkets hus, Borgholm, fredagen 14 januari-söndagen 16 januari. Det finns tider från kl 9.00 samtliga dagar.
  • Kulturhuset Kristallen, Storgatan 29. Nybro, måndagen 17 januari-torsdag 20 januari. Det finns tider från kl 9.00 samtliga dagar.
  • Folkets hus, Nygatan 8, Emmaboda, fredagen 21 januari-lördagen 22 januari. Det finns tider från kl 9.00 samtliga dagar.

”Det finns möjlighet att ta en första, andra och tredje dos vid vaccinationscentralerna. För en tredje dos krävs dock att man är över 18 år och att det har gått minst fem månader sedan andra dosen gavs”, skriver regionen.

”Nya tider kommer också löpande att läggas ut på hälsocentralerna i länet, däremot är den tillfälliga vaccinationscentralen på Länssjukhuset i Kalmar nu stängd.”

”För vaccination vid hälsocentralerna krävs bokning på 1177.se.”

”Hittills har 100 948 personer vaccinerats en tredje gång i Kalmar län och ytterligare 22 280 har en bokad tid, enligt regionens statistik.”

”Drygt 60 procent av befolkningen över 18 år – den åldersgräns som hittills gäller för tredje dosen – har antingen vaccinerat sig eller har en bokad tid. I en kommun – Borgholm – rör det sig om mer än 70 procent av invånarna.”

”Totalt har 486 404 doser hittills getts i Kalmar län sedan vaccinationerna startade. Folkhälsomyndighetens senaste uppdatering gäller till och med 9 januari. Den visar att 88,2 procent av befolkningen över 12 år i länet har tagit en första dos vaccin mot covid-19 och 85,9 procent har också fått den andra dosen. Det kan jämföras med siffrorna för hela Sverige där 85,9 procent har fått en dos och 82,2 procent fått två doser. I landet har 33,7 procent av befolkningen 18 år och äldre fått en tredje dos fram till och med den 12 januari, för Kalmar län var siffran 44,9 procent – vilket är den högsta siffran i landet. I samtliga åldersgrupper över 18 år i länet har mer än 80 procent fått en första dos, när det gäller en andra dos har mer än 80 procent i alla grupper över 30 år tagit en sådan”, skriver regionen.

Foto: Region Kalmar län

Dela gärna artikeln: