Craftstaden kan åka ur allsvenskan på söndag

Craftstaden kan åka ur allsvenskan på söndag

2020-02-26 Av av Thomas Wennerklint

OSKARSHAMN/HABO

Craftstaden brottades med skador och sjukdomar inför matchen mot serieledarna Fagerhult Habo.Det var tufft, men grabbarna som är med gör en heroisk insats”, berömmer tränaren Thommie Erlandsson.

Craftstaden är i desperat poängbehov i jakten på nytt allsvenskt kontrakt och förutsättningarna inför matchen var långt ifrån optimala.

– Vi fick ett par återbud igår kväll och Robin Lennartsson spelade trots att han hade feber, säger Erlandsson som fick ställa upp med bara två femmor och tre avbytare.

Tuff start

– Som om inte det var nog så fick Anton Ekstrand kliva av med skada i första perioden.

Craftstaden fick också en tuff start med baklängesmål redan efter en minut.

– Vi visste att de skulle komma ut hårt, sätta hög press på oss och vinna boll högt upp i banan. Vi försöker spela oss ur pressen, men det lyckades inte alltid.

Patrik Ekman kvitterade efter elva minuter, men sedan läckte det ordentligt bakåt och tre minuter senare var det 4-1 på resultattavlan.

– Vi blir lite bekväma och det straffar sig direkt.

Efter klara 5-2 till Fagerhult Habo efter den första perioden svarade Craftstaden för en rejäl spelmässig uppryckning i den andra.

– I pausen snackade vi igenom hur vi skulle agera, är riktigt påkopplade och får ett bättre flow. Då skapar vi också mycket chanser.

Craftstaden kröp lite närmare inför sista perioden genom att sätta 6-4 strax före pausvilan, men nådastöten skulle komma i inledningen av slutperioden.

Käftsmäll

Redan efter ett par sekunder åkte man på en tveksam utvisning och då kommer 7-4 och 8-4 i rask takt. Det blev en käftsmäll Craftstaden inte hämtade sig ifrån.

– Jag brukar aldrig säga något om domarna, men ikväll fick vi en hel del emot oss, tyvärr. Efter 8-4 orkar vi helt enkelt inte resa oss, sammanfattar Thommie Erlandsson.

– Sedan rinner det tyvärr iväg till lite stora siffror, så stor skillnad som 12-4 var det inte.

På söndag den 1 mars tar Craftstaden emot Lockerud i en match som måste vinnas om det ska finnas en chans att spela allsvenskt nästa år. En ödesmatch.

– För oss gäller det att återhämta oss och bli hela och friska till söndag, säger Erlandsson.

För att få fortsätta spela allsvenskt nästa säsong behöver man ta sig förbi både Lockerud och Lagan, båda fem poäng före Craftstaden.

Tre omgångar återstår och det är inte säkert att ens tre raka segrar räcker. På söndag kväll vet vi om drömmen om nytt kontrakt fortfarande lever

TEXT

Thomas Wennerklint

thomas@oskarshamns-nytt.se

Matchfakta / INNEBANDY Allsvenskan Södra

Fagerhult Habo IBK – Craftstadens IBK

12-4 (5-2, 1-2, 6-0)

Mål CIBK: Patrik Ekman, Jesper Larsson, Andreas Lennartsson, Robin Lennartsson.

I värsta fall åker Kasper Hultgren och hans lagkamrater i Craftstaden ur allsvenskan på söndag. FOTO: PIERRE STJERNFELDT
Dela gärna artikeln: