Craftstadens herrar tappade i sista perioden

Herrar div 1 Östra Götaland

Craftstadens IBK – FBC Nyköping 3-7 (1-1, 2-2, 0-4)

Mål CIBK: William Björngard, Andreas Lennartsson, Olle Thuresson

OSKARSHAMN

Det var helt jämnt efter två perioder, men i den tredje drog gästande Nyköping ifrån och Craftstadens herrar fick inkassera en förlust med 3-7 (1-1, 2-2, 0-4).

Craftstadens unga herrlag har haft det tufft i inledningen av säsongen och även om det blev en ny förlust mot Nyköping så stod man upp bra.

Nyköping tog ledningen efter knappa fjorton minuter, men med bara två sekunder kvar av första perioden utjämnade William Björngard med ett distansskott som letade sig in bakom Nyköpingskeepern.

I den andra perioden återtog Nyköping ledningen, men via två mål i powerplay (Andreas Lennartsson och Olle Thuresson) vände Craftstaden till ledning 3-2.

Precis som i första perioden blev det dock en sen kvittering. Nyköping fick ett frislag med två sekunder kvar – pass och skott och 3-3. Likaläge inför sista perioden.

Det var jämnt även inledningsvis i den tredje perioden, men mitt i den kom ett par olyckliga minuter för Craftstaden när Nyköping gjorde tre snabba mål och gick fram till ledning med 6-3.

Där avgjordes matchen som till sist slutade 7-3 till Nyköping.

CIBK är tabelljumbo med endast en inspelad poäng på sex matcher.

Redan nu på tisdag är det dags för ett derby när Craftstaden åker till Vimmerby. Det är dessutom en ren bottenfinal eftersom nästjumbon Vimmerby också står på en inspelad poäng, de har dock en något mindre dålig målskillnad än CIBK.

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt