Dackarna möter Indianerna på hemmaovalen: Här är kvällens laguppställningar

Dackarna möter Indianerna på hemmaovalen: Här är kvällens laguppställningar

2022-09-06 Av av Annicka GunnarssonMÅLILLA

På tisdagskvällen är det dags för Dackarna och Indianerna att göra upp om vilket lag som tar sig vidare till SM-semifinalen på hemmaovalen i Målilla. ”Vi får inte ta något för givet”, säger Mikael Teurnberg som nyligen skrivit på kontrakt för ytterligare två år som Dackarnas lagledare.

Idag tisdag avgörs det om det blir Dackarna eller Indianerna som tar sig vidare till SM-semifinal. Den avgörande kvartsfinalmatchen körs på Skrotfrag Arena i Målilla.

– Killarna är väldigt hungriga och kommer att ladda på bra, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Dackarna drog längsta strået

Den första kvartsfinalmatchen kördes i Kumla i tisdags. Då var det Dackarna som drog det längsta strået och vann med 49-41. Det gäller alltså för Målillalaget att köra in minst 42 poäng i returen på tisdag för att avancera till semifinal.

– Åtta poäng är åtta poäng. Det kan ätas upp på två heat, men det kan också utökas. Vi får inte slappna av och inte heller bli tyngda av stundens allvar. Som vanligt är det viktigt att få en bra start i tävlingen, säger Mikael Teurnberg.

– Vi får inte ta något för givet. Indianerna har ett bra lag med många förare som brukar åka bra i Målilla. Jag har respekt för dem, fortsätter Teurnberg.

Dackarnas laguppställning:

 1. Maciej Janowski
 2. Frederik Jakobsen
 3. Rasmus Jensen
 4. Nicolai Klindt
 5. Brady Kurtz
 6. Jacob Thorssell
 7. Ludvig Lindgren

Indianernas laguppställning:

 1. Andreas Lyager
 2. Niels-Kristian Iversen
 3. David Bellego
 4. Jason Doyle
 5. Max Fricke
 6. Christoffer Selvin
 7. Jonatan Grahn

Foto: Marita Andersson

Dela gärna artikeln: