Dackarna satsar tyskt

Dackarna satsar tyskt

2020-11-24 0 av Oskarshamns-NyttMÅLILLA

Fjärde föraren in i Dackarnas trupp till 2021 är den 31-årige tysken Kevin Wölbert.

– Under säsongens gång kommer han utmana om att bli heatledare i Dackarna, säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Säsongen 2020 var tanken att Dackarna skulle ha en förare från Tyskland i truppen för andra gången någonsin. Den första var Christian Hefenbrock, som körde för klubben säsongerna 2006 och 2007.

Föraren det handlade om var Kevin Wölbert, som skrev på för Dackarna hösten 2019. Corona-pandemin satte dock stopp för tyskens deltagande och han skrevs ut ur Dackarnas trupp innan den förkortade säsongen startade. Nu står det klart att Kevin Wölbert åter tar plats i Dackarnas trupp.

”Värsta säsongen”

– 2020 var den värsta säsongen och upplevelsen för oss alla. För egen del tappade jag lite sponsorer och det var osäkert hur säsongen skulle kunna genomföras i de olika länderna. Därför kunde jag inte uppfylla mina åtaganden gentemot Dackarna. Det var verkligen synd. Jag vill tacka Dackarna för att klubben förstod min situation och för mig var det ingen tvekan att skriva på ett nytt kontrakt nu, säger Kevin Wölbert.

Han ser positivt på säsongen som kommer.

– Vi har alla gjort våra lärdomar och kan hantera Corona-situationen bättre. Jag hoppas att fansen kan komma tillbaka så fort som möjligt till arenorna i alla länder. För egen del har jag kontrakt med Poznan i Polen och med en klubb i den danska ligan, säger Wölbert.

2019 körde Kevin Wölbert ett antal matcher för Lejonen i den svenska högstaligan. Bland annat gjorde han då en stark insats runt Skrotfrag Arena i Målilla. 2018 gjorde han några matcher med Griparna i Allsvenskan, men i övrigt har han inte tävlat i det svenska seriesystemet.

På meritlistan märks bland annat tre guldmedaljer i det tyska mästerskapet (2008, 2011 och 2017).

”En kille med rutin”

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg:

– Kevin Wölbert blir fjärde föraren in i laget, en förare som jag hoppas mycket på 2021. Han kommer att bli en bra förare på plats 2 eller 4 i starten av säsongen, men kommer att utmana under säsongen om att bli heatledare i Dackarna. En kille med rutin och högklassigt maskinmaterial. Har kört i Polska ligan under 2020 med framgång.

GRAFIK

DACKARNA