Dackarnas seriepremiär skjuts fram till den 2 juni

Dackarnas seriepremiär skjuts fram till den 2 juni

2020-03-26 Av av Peter A Rosén

Annons: Smålandshamnar

MÅLILLA

Dackarnas seriepremiär i speedwayens elitserie skjuts fram en månad. Det nya premiärdatumet är 2 juni.

Det skriver Elitspeedway Sverige, ESS, i ett pressmeddelande.

– Ett förslag har nu godkänts av klubbarna, och förbundet Svemo, som innebär att säsongsstarten skjuts fram en månad och att ett anal tilläggsregler införs under 2020 för att öka möjligheten till en sportslig och fungerande säsong, säger Mikael Holmstrand, vice ordförande och medieansvarig i ESS.

– Först och främst är det självklart att vi inte kan köra utan publik. Vi flyttar därför fram säsongsstarten till den 2 juni och hoppas att restriktionerna om större sammankomster har lättat då, tillägger han.

Stryker kvartsfinalerna

– För att kunna avsluta säsongen i rimlig tid till hösten innebär det också att vi stryker kvartsfinalerna. Skulle det bli förlängda restriktioner på publika evenemang har vi ett antal scenarion redo att sjösätta även för det.

Man vet heller inte hur det kommer att se ut med möjligheten att resa mellan länderna längre fram – därför har man velat skapa en större flexibilitet runt trupperna under den kommande säsongen, berättar Mikael Holmstrand.

Tilläggsreglerna för årets säsong innebär att antalet transferkort, som klubbarna kan använda för att byta ut en förare i truppen, ökar från tre till sju. Golvsnittet sänks dessutom från 8,500 till 8,000 för att möjliggöra fler alternativ för klubbarna att få ihop sin laguppställning.

Kan ta in gästförare

Dessutom skapas även en möjlighet att ta in en tillfällig gästförare om någon av klubbens förare är upptagen i ett annat land på samma dag som den svenska klubben ska köra.

– Med dessa regler får klubbarna betydligt större handlingsutrymme och vi kan säkerställa en sportslig och attraktiv liga även 2020, säger Mikael Holmstrand.

– Klubbarna och förbundet har visat på stor samarbetsvilja och ödmjukhet inför situationen och snabbt kommit fram till ett heltäckande förslag som vi verkligen tror kommer att göra säsongen möjlig. Nu håller vi tummarna för att pandemin vänder så snabbt som möjligt och att säsongen kan starta som vi nu tänkt. Vi hoppas också att publik och sponsorer gör sitt yttersta för att hjälpa klubbarna med det de kan för att vi ska kunna få ännu en rafflande säsong, säger han.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Dela gärna artikeln: