Där satt den, Peiman!

Peiman Eliassi blev matchhjälte på stopptid i Oskarshamns AIK:s hemmamatch mot Linköping.

Han gjorde ett fantastiskt snyggt frisparksmål, ett skott i krysset, i den 96:e minuten.

Det var i princip det sista som hände i matchen. OAIK vann med 1-0.

Peiman Eliassi har precis gjort 1-0 på frispark, från sin position till vänster, strax utanför straffområdet.

Det ska sägas direkt. OAIK gjorde ingen bra match. Men det är onekligen en styrka att kunna vinna även när man spelar dåligt. Och bra lag brukar ha tur, som bekant.

”Värsta matchen”

Oskarshamn ligger därmed kvar på tredje plats i division 1 södra. En poäng bakom serieledaren Lund och tvåan Värnamo.

– Jag rörde bollen en gång i andra halvlek, kändes det som. Och då blev det mål, sa Peiman Eliassi strax efter slutsignalen.

– Det här var den värsta matchen som jag har spelat i hela mitt liv. Riktigt tråkig match. Så det var skönt att få avgöra, tillade han.

Berätta om frisparken…

– Jag sköt på vinst och förlust. Det blev ett ganska snyggt mål.

– Men jag har inte varit med om att vi har spelat sämre i en match under alla mina år i Oskarshamns AIK. Men det var starkt av oss att vinna ändå. Den här matchen vill jag bara glömma, förutom målet och trepoängaren, sa Peiman Eliassi, som har gjort tre frisparksmål på de tre senaste matcherna.

Han satte ett borta mot Utsikten i lördags, ett i cupmatchen mot Kalmar City i måndags och ett ikväll.

– Det är hattrick.

Och bra lag har tur…

– Ja, bra lag har tur. Det var vår sämsta match i år och ändå vann vi. Linköping var riktigt bra. Jag tror att de kommer att vara med i toppen.

Vår tidning pratade även med OAIK:s huvudtränare Agim Hasani.

Det var en hyfsad frispark av Peiman…

– Det kan man lugnt säga. Jag har sett några sådana av honom. Det är ingen tillfällighet att han lyckas. Han plockar fram några sådana per säsong.

– Det var roligt att han fick revanschera sig efter straffmissen mot Utsikten i lördags, sa Agim Hasani, som tycker att oavgjort hade speglat matchen bäst.

– I första halvlek var Linköping mycket bättre än oss. De hade haft med sig 1-0 i paus om inte Gustav (Nyberg) hade gjort en superräddning. Och 1-0 hade varit välförtjänt.

OAIK-spelarna var inte riktigt på hugget, konstaterade Agim Hasani.

”Tog felbeslut”

– Vi tog felbeslut och kladdade för mycket med bollen. Men vi gjorde en del justeringar i paus – och under den andra halvleken var det jämnare. Vi skapade några chanser. Men sett till 90 minuter, så hade det varit rättvist med oavgjort.

– Vi ber dock inte om ursäkt. Vi har själva varit i den situationen som Linköping var i ikväll och släppt in mål i slutet. Bra lag har tur.

På söndag möter OAIK Lindome på bortaplan.

– Det är en svår match, sa Agim Hasani, som berömde hela laget för uppryckningen i andra halvlek ikväll.

OAIK är fortfarande obesegrat i serien (tre vinster och två oavgjorda).