Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Därför jublar centerpartisterna i Oskarshamns kommun

ANNONS

OSKARSHAMN

”Äntligen”, säger centerpartisterna i Oskarshamns kommun.

De jublar över en politisk seger.

Vad är det som har hänt?

Jo, Rättviksmodellen ska införas i kommunen.

Det framgår av ärendehandlingarna inför onsdagens kommunstyrelsesammanträde, där frågan finns med under rubriken ”Insatser för kompetens- och näringsfrämjande arbete 2021”.

”Nödvändigt”

”Ett ärende som är av stor vikt och inte minst nödvändigt efter att vi har sett den senaste näringslivsrankingen”, skriver Centerpartiet i ett pressmeddelande.

”För Centerpartiet har näringslivsfrågorna länge varit en huvudfrågorna i det kommunpolitiska arbetet. Att förbättra kommunens näringslivsklimat är en av de viktigaste utvecklingsfrågorna. Oskarshamns kommun har aldrig lyckats lyfta riktigt ordentligt”, skriver partiet.

”En av frågorna som Centerpartiet har drivit i flera år har varit att den så kallade Rättviksmodellen ska införas i Oskarshamns kommun.”

”Vi har föreslagit detta i vårt budgetförslag under ett antal år men alltid blivit nedröstade av majoriteten som tidigare visats sig väldigt avigt inställda till detta. Så sent som i september 2020 lämnade vi dessutom in en motion i frågan.”

”Det är mycket glädjande att den politiska majoriteten nu ändrat sig och lyssnat på våra argument”

CHARLOTTE STERNELL (C),
GRUPPLEDARE FÖR CENTERPARTIET I OSKARSHAMNS KOMMUN

– Det är mycket glädjande att den politiska majoriteten nu ändrat sig och lyssnat på våra argument, säger Charlotte Sternell (bilden), som är gruppledare för Centerpartiet i Oskarshamns kommun.

Rättviksmodellen innebär exempelvis att företagen betalar för den tillsyn som faktiskt sker och för den tid som den faktiskt tar.

Det blir mer av ett servicetänk från kommunens sida – där man också intar en mer rådgivande roll vid sidan av den myndighetsroll som man också har.

”Viktigt steg”

För att införa och genomföra förändringen krävs det bland annat insatser som förändringsutbildning, service- och bemötandeinsatser, information och kommunikation, står det i beslutsunderlaget.

– Man får inte tro att arbetet är färdigt med detta, men det är ett viktigt steg på vägen, mycket arbete återstår dock.

– Vi är dock glada och nöjda att vi kommit så här långt, det är en seger för Centerpartiet, säger Charlotte Sternell.

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS