Jacqueline Doohan (C) kommer inte fortsätta som nämndordförande efter valet

Jacqueline Doohan (C) kommer inte fortsätta som nämndordförande efter valet

2022-05-12 Av av Peter A RosénMÖNSTERÅS

Jacqueline Doohan (C), som är ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Mönsterås kommun, kommer inte att kunna ta ett nämndordförandeuppdrag efter valet i höst.

Det säger hon till Oskarshamns-Nytt på torsdagen.

På onsdagens sammanträde med politikerkollegorna i barn- och utbildningsnämnden berättade hon att hon har fått ett nytt jobb inom Region Kalmar län.

”Från och med måndag, nästa vecka, blir jag chef för BUP-akuten – heldygnsvården för barn- och ungdomspsykiatrin i länet”

JAQUELINE DOOHAN

– Jag jobbar med utlandsrekrytering inom regionen – men från och med måndag, nästa vecka, blir jag chef för BUP-akuten – heldygnsvården för barn- och ungdomspsykiatrin i länet.

Jacqueline Doohan (C). Foto: Pierre Stjernfeldt

– Mandatperioden går mot sitt slut, så som det ser ut nu så kommer jag att kunna hålla i taktpinnen i BUN och BUN:s arbetsutskott fram till december. Men efter valet i september är alla stolar lediga, säger Jacqueline Doohan, som redan nu lämnar mindre uppdrag inom kommunpolitiken.

Hon gör sitt tolfte år som ordförande i BUN – och sitt 16:e år i nämndens arbetsutskott.

”Oavsett hur det går i valet, så kommer jag att ha en mindre roll inom politiken. Men jag är med på kommunfullmäktigelistan, så jag hoppas att jag kommer in där”

– Oavsett hur det går i valet, så kommer jag att ha en mindre roll inom politiken. Men jag är med på kommunfullmäktigelistan, så jag hoppas att jag kommer in där.

– Och när det gäller ordförandeposterna i nämnderna, så är det ju inget man tittar på förrän efter valet.

Du är alltså inte tillgänglig för en nämndordförandepost efter valet?

– Nej, jag är inte det. Jag kommer i stället att vara väldigt mycket fritidspolitiker. Det vill säga politiker på kvällar och helger. Men någon ordföranderoll kommer jag inte att ha. Det är inte förenligt med att vara chef för en sådan stor verksamhet. Det går att kombinera jobbet med ordförandeuppdraget i BUN under några månader – men inte under ytterligare en mandatperiod.

”Det är dags att lämna över till någon ny förmåga”

– Jag brinner för barn och ungdomar – det var därför jag började engagera mig inom politiken en gång i tiden. Och nu får jag jobba med de allra svåraste fallen. De som kommer till BUP:s slutenvård är de som mår allra sämst psykiskt.

– Sedan är det dags att lämna över till någon ny förmåga, tänker jag, när det gäller nämndordförandeuppdrag, säger Jacqueline Doohan.

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt

Dela gärna artikeln: