Därför sa bildningsnämnden nej till Mathias Karlssons förslag om en kulturskola i Kristineberg

Därför sa bildningsnämnden nej till Mathias Karlssons förslag om en kulturskola i Kristineberg

2022-12-01 Av av Peter A Rosén

KRISTINEBERG

Kustlandspartiets förstanamn Mathias Karlsson (bilden) – tidigare oppositionsråd under sin tid inom Liberalerna – har nu fått svar på sin motion om en kulturskola i Kristineberg, i Oskarshamn.

Eniga politiker i bildningsnämnden föreslog att den ska avslås.

Motionen skrevs under mellanperioden, då Mathias Karlsson hade lämnat Liberalerna och satt kvar i fullmäktige som en så kallad politisk vilde, strax innan valet i september, då han blev invald i fullmäktige som kustlandspartist.

– Det är en ganska bred motion som handlar om att vi i ett område i Kristineberg ska göra det tillåtligt att ha en kulturskola och en träningshall med föreningslokaler, med mera, säger bildningsnämndens ordförande Anton Sejnehed (S), som konstaterar att det rör sig om området mellan Kristinebergskolan och Östersjövägen.

Anton Sejnehed (S)
Anton Sejnehed (S) är ordförande i bildningsnämnden i Oskarshamns kommun. Foto: Peter A Rosén

”Vill samla det”

– På förra nämndsammanträdet tog vi ett beslut om att vi vill utveckla studion i kulturhuset, delvis för kulturskolans verksamhet. Men vi har också byggt en ny fritidsgård i Kristineberg – och i den har vi skapat lokaler som vi har möjlighet att använda även till kulturskola. Samtidigt som vi nyttjar delar i Kristinebergskolan till kulturskola.

– När det kommer till en träningshall, så tycker vi inte att det är aktuellt – vi planerar i stället att bygga en ny idrottshall tillsammans med en ny skola. Vi vill samla det, säger Anton Sejnehed.

Mathias Karlssons motion skickas nu till kommunstyrelsen och slutligen till fullmäktige.

Dela gärna artikeln: