Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Därför spolas inte isbanan upp på Dämmen i Kristdala i nuläget

ANNONS

KRISTDALA

Nej, någon isbana kommer inte att spolas upp på Dämmen i Kristdala.

I alla fall inte som det ser ut i dagsläget.

Det skriver samhällsföreningens ordförande Annicka Gunnarsson i ett inlägg som har publicerats på Kristdalabygdens hemsida.

Tidigare i veckan plogades ramen för isbanan upp på Dämmen – och planen var att spola upp en isbana nu till helgen, men samhällsföreningen har varit i kontakt med fritidskontoret i Oskarshamns kommun och fått rekommendationen att inte spola upp någon is.

”Fritidskontoret har haft en avstämning med smittskydd och beroende på läget i länet är det inte lämpligt att bjuda in till allmänna platser där många träffas”

ANNICKA GUNNARSSON, ORDFÖRANDE I SAMHÄLLSFÖRENINGEN I KRISTDALA

”Fritidskontoret har haft en avstämning med smittskydd och beroende på läget i länet är det inte lämpligt att bjuda in till allmänna platser där många träffas”, skriver Annicka Gunnarsson.

”En allmän plats”

”Dämmen är en allmän plats och samhällsföreningen har inget nyttjanderättsavtal med kommunen ännu. Det är dock ett arbete som pågår. Efter samtal med tekniska kontoret så kan de dock erbjuda ett tidsbegränsat avtal för nyttjande av Dämmen om vi vill spola is.”

Det är således upp till samhällsföreningen att ta ett beslut om att spola upp isbanan.

Kan locka många

”Med tanke på att det inte spolas några isbanor så är risken hög att en isbana på Dämmen skulle locka många besökare utifrån. Styrelsen har därför diskuterat möjligheter till restriktioner, exempelvis bokningssystem, vilket fungerar bra i Målilla”, skriver Annicka Gunnarsson.

Det hela faller på två saker, konstaterar hon:

”Möjligheten till tillsyn, det vill säga att vi trots bokningssystem inte kan hålla koll på hur många som håller till på isen samtidigt, och givetvis det faktum att det finns en oro över att smittspridningen ska öka ytterligare.”

”Nationella restriktioner gäller till den 24 januari, så styrelsen avvaktar beslut om isbana till nästa styrelsemöte som är inbokat den 27 januari”, skriver Annicka Gunnarsson, som passar på att tipsa om andra trivsamma vinteraktiviteter:

  • Pulkabacken i hagen invid Dämmen är öppen för åkning i mån av snö. Det går även bra att åka pulka vid skolgården.
  • Fritidskontoret räknar med att göra skidspår på motionsspåret när det kommit cirka 20 centimeter snö. Vänligen undvik att gå på slingan så att det går att spåra.
  • Det går också bra att vintervandra på våra vackra vandringsleder.
  • En annan mysig aktivitet är att grilla korv över öppen eld. Här hittar du information om några grillplatser i bygden. Tänk på att städa upp och hålla snyggt efter dig.

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS