Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Därför ställer kommunen ut en container i centrala Oskarshamn i helgen

ANNONS

OSKARSHAMN

På fredag kväll ställer tekniska kontoret ut en container på Forums parkering i centrala Oskarshamn.

Där kan folk slänga skräp under lördagen och söndagen, berättar tekniska nämndens ordförande Yvonne Bergvall (S) på en pressträff på tisdagen.

Håll Sverige Rent anordnar sin städdag på lördag – Oskarshamns kommun har en hel städmånad (september), som bekant.

”Många är jätteduktiga på att plocka skräp i centrala Oskarshamn”

YVONNE BERGVALL (S), ORDFÖRANDE I TEKNISKA NÄMNDEN

– Många är jätteduktiga på att plocka skräp i centrala Oskarshamn, och flera av dem tycker att det är svårt att ta sig ut till tekniska kontoret, där det finns en container. Därför ställer vi upp den här containern vid Forum, säger Yvonne Bergvall, som berättar att BK Bore, SOK Viljan, Oskarshamns Boxningsklubb, Oskarshamns AIK lag -07, Oskarshamns cheerleading, Oskarshamns Ridklubb, Oskarshamns Bordtennisklubb, HIS Solkusten, Craftstaden, IK Oskarshamns flickor, Katthemmet Oskarshamn och samhällsföreningen i Kristdala får 5 000 kronor var för att de är med och plockar skräp under årets skräpplockarmånad.

”Nedskräpningen är jättesorglig”

YVONNE BERGVALL

– Generellt så är oskarshamnarna duktiga på att plocka skräp. Nedskräpningen är jättesorglig. Vi jobbar mycket med förskoleklasserna. Det är där man måste börja. De påverkar sina föräldrar. Man kunde göra så mycket annat för pengarna som vi tvingas lägga på skräpplockning. Vi slänger pengar i sjön, säger Yvonne Bergvall.

Det kan bli aktuellt med helgstädning framöver?

– Ja, vi har diskuterat det. Men det kostar pengar. Det finns två olika typer av nedskräpning – den som beror på allmän nonchalans och den som är kopplad till förstörelse på fredags- och lördagskvällarna, som vid ett tillfälle då man hade slitit ut alla påsarna ur papperskorgarna. Man förstör både för andra och för oss på tekniska, säger Yvonne Bergvall.

Foto: Oskarshamns kommun

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS