Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

De är oroliga för att lantgården Nymålen utanför Oskarshamn är nedläggningshotad

ANNONS

OSKARSHAMN

Kulturföreningen Bokskogen, en brukar/patientförening som är involverad i verksamheten på lantgården Nymålen utanför Oskarshamn, uttryckte på ett årsmöte samfällt en stor oro för verksamhetens framtid.

Det framgår av en skrivelse som föreningen, genom Olle Hollertz, har skickat till ledamöterna i regionfullmäktige i Region Kalmar län och kommunstyrelsen i Oskarshamn.

”På grund av förändringar i bemanning och planerade förändringar i djurhållningen uttryckte årsmötet samfällt en stor oro för verksamhetens framtid. Då tiden är knapp önskar vi att framföra vår oro till fullmäktiges ledamöter och om möjligt få ett uttalat stöd för verksamheten, vars grund är aktivitetsbaserad behandling med djur som verktyg”, skriver Olle Hollertz, som befarar att Nymålen är nedläggningshotad.

ON kontaktar Lena Granath (V), regionråd med psykiatri-, hälso- och sjukvårdsansvar i regionen.

Hon svarar så här via e-post:

”Vi har samma åsikt som vi alltid haft, öppenvårdspsykiatrin på Nymålen är viktig och vi vill att den ska vara fortsatt öppen. Regionen har ett samverkansavtal med både Kulturföreningen Bokskogen och Oskarshamns kommun. Däremot kan jag som politiker inte uttala mig i vare sig personalärenden eller hur patienter ska få sin behandling.”

Lena Granath V
Lena Granath (V). Foto och grafik: Vänsterpartiet

Här är en länk till en namninsamling i Nymålen-frågan.

Här kan du läsa om Nymålen:

Arkivfoto: Peter A Rosén (gården Nymålen, utanför Oskarshamn)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS