Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

De fick nöja sig med stupstocken: Stor besvikelse bland arbetarna på Scania i Oskarshamn

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

En arbetare på Scania i Oskarshamn hör av sig till vår tidning och uttrycker en stor besvikelse över löneförhandlingarna mellan arbetsgivaren och facket, som avslutades nyligen.

I ett meddelande som har skickats ut till de berörda arbetarna skriver Metallfacket att Scania betalar ut avtalets stupstock (lägstanivå), som ligger på 2,7 procent med retroaktivitet från 1 november 2020, då det centrala avtalet började gälla.

”Förbannade”

”Många av er har redan innan detta slutbud kommunicerades uttryckt att ni är besvikna och förbannade och vi som förhandlat känner likadant. Nu avbryts tyvärr en mångårig tradition av konstruktiv och bra dialog om Scanias löneläge, där de anställda kunnat känna sig uppskattade som Scaniaarbetare. Företagets strategiska mål om att vara en ”Top Employer” känns just nu väldigt avlägset”, skriver Metallfackets förhandlare i brevet till arbetarna.

”Facket känns också mesiga”

SCANIAARBETARE I OSKARSHAMN

– Scania hade inget utrymme att ge oss något, förutom det centrala avtalet, trots orderstocken på 36 000 lastbilar. Inte ens fackets sista bud på 0,5 procent kunde de säga ja till. Facket känns också mesiga. De vågar inte sätta ner foten. Känns inte som att de har några motåtgärder och då blir det så här. Känns jättetråkigt att de inte uppskattar vårt arbete på ett bättre sätt – men det är som det är, säger arbetaren som Oskarshamns-Nytt pratar med.

Han använder sig av rätten att vara anonym.

Vår tidning söker Scanias ledning för en kommentar.

FOTO

PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS