Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

De tre viktigaste frågorna för Socialdemokraterna: Jobben, jobben, jobben

ANNONS

LÄNET

”Långtidsarbetslösheten ska pressas ned och kompetensförsörjningen ska lösas. Arbetsförmedlingen får en roll att samordna olika insatser och deras roll som lokal aktör understryks”, skriver Socialdemokraterna i ett pressmeddelande på fredagen.

– Vi brukar säga att de tre viktigaste frågorna för oss är jobben, jobben och så jobben. Att satsa på Arbetsförmedlingens närvaro och möjligheter i hela landet är en viktig del för att alla som kan jobba ska hitta sin plats i arbetslivet, säger Björn Petersson (S), riksdagsledamot.

– För mig som länge fört en kamp för att Arbetsförmedlingen ska ha lokal närvaro på orten så känns förstås nyheten extra välkommen, säger Tomas Söreling (S), oppositionsråd i Hultsfreds kommun.

”Det duger inte att bara ha en skylt på dörren. Det måste finnas människor som jobbar på Arbetsförmedlingen lokalt och tar emot arbetssökande öga mot öga”

TOMAS SÖRELING (S), OPPOSITIONSRÅD I HULTSFREDS KOMMUN

 ”Arbetsförmedlingen ska finnas närvarande i hela landet. Det budskapet är tydligt när regeringen idag presenterar ännu ett förslag ur den kommande budgetpropositionen. Arbetsförmedlingens roll kommer fortfarande ha tyngdpunkten på att vara spindeln i nätet för den som söker jobb även i de fall externa aktörer är inblandade”, skriver Socialdemokraterna.

”Bred verktygslåda”

– Det duger inte att bara ha en skylt på dörren. Det måste finnas människor som jobbar på Arbetsförmedlingen lokalt och tar emot arbetssökande öga mot öga, säger Tomas Söreling.

”Arbetsförmedlingen kommer också fortsatt ansvara för samverkan med andra aktörer”

BJÖRN PETERSSON (S), RIKSDAGSLEDAMOT

– Arbetsförmedlingen kommer också fortsatt ansvara för samverkan med andra aktörer, bland annat med kommuner, statliga myndigheter och andra aktörer på nationell, regional och lokal nivå, exempelvis arbetsgivare och fackliga organisationer, säger Björn Petersson.

”I arbetet med att reformera Arbetsförmedlingen har Socialdemokraterna varit garant för att Arbetsförmedlingen även i framtiden ska ha en bred verktygslåda för att svara mot varierande behov hos arbetssökande och arbetsgivare. Med budgetpropositionen för 2022 satsar regeringen ytterligare 2,5 miljarder för att fler arbetssökande utöver matchningstjänster ska få insatser som arbetsmarknadsutbildning, extratjänster och introduktionsjobb. Arbetsförmedlingen kommer även få ökade möjligheter att använda reguljär utbildning som arbetsmarknadspolitisk åtgärd”, skriver Socialdemokraterna.

”Sammanhållen planering”

”Det kommer även fortsatt vara Arbetsförmedlingen som bedömer den arbetssökandes förutsättningar och behov och fattar beslut om arbetsmarknadspolitiska insatser. Även när arbetssökande får en insats hos en annan aktör kommer Arbetsförmedlingen ha ansvar för att det finns en sammanhållen planering för individen”, skriver partiet.

Foto: Arbetsförmedlingen

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS