”Den växande psykiska ohälsan är en av vår tids största utmaningar”

”Den växande psykiska ohälsan är en av vår tids största utmaningar”

2020-09-23 Av av Oskarshamns-Nytt


Dela gärna artikeln:

LÄNET

”Den växande psykiska ohälsan bland ungdomar och unga vuxna är en av vår tids största utmaningar. Därför är det med högsta prioritet vi i Moderaterna söker nya och effektiva metoder med målet att fler ska få hjälp i tid”, skriver Moderaterna i länet i ett pressmeddelande på onsdagen.

”Öppettiderna som ungdomsmottagningarna i Kalmar län erbjuder sker främst under kontorstid, och vården måste bli mer lättillgänglig. Genom att lansera en ungdomsmottagning på internet, som dessutom har kvällsöppet, kan man öka tillgängligheten. Detta leder till att fler kan ta del av den vård som Region Kalmar ska erbjuda sina länsinvånare, och ökar därmed förutsättningarna för en mer jämlik vård i hela länet”, skriver Moderaterna.

– När vi ser hur andra län jobbar med att nå fler ungdomar med hjälp av en digital ungdomsmottagning på nätet – exempelvis Skåne och Östergötland – så finns det en del att lära, säger Elin Landerdahl, ledamot i Regionfullmäktige.

– Med den digitala utveckling vi sett senaste åren så är det en självklarhet att kunna ha kontakt med barnmorska, sjuksköterska eller kurator genom videosamtal, fortsätter Malin Sjölander, oppositionsråd i Region Kalmar län.

FOTO & GRAFIK

FREEPIK & MODERATERNA

GRAFIK: MODERATERNA