Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Deppigt i Oskarshamns AIK: Mycket tung förlust hemma mot Torns IF

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Förlust med 1-3 (0-1) hemma mot Torns IF på söndagseftermiddagen.

Därmed blir det en strid på kniven för Oskarshamns AIK, som kämpar för att ordna nytt kontrakt i fotbollens division 1 södra.

Här gör gästerna 3-1.

OAIK parkerar på tionde plats i tabellen, med två omgångar kvar. Det är bara tre poäng ner till Eskilsminne IF, som ligger på den negativa kvalplatsen.

Det är fem pinnar ner till Lunds BK, på den första nedflyttningsplatsen.

Oskarshamn kan, i bästa fall, säkra kontraktet hemma mot tabellsjuan Skövde AIK på lördag. Skövde ligger tre pinnar framför OAIK.

I värsta fall avgörs allt i den sista omgången, lördagen den 28 november, då Oskarshamn möter bottenkollegan Qviding FIF på bortaplan. Qviding ligger på elfte plats, en pinne bakom OAIK.

”Vi behöver en trepoängare helt enkelt”

AGIM HASANI, HUVUDTRÄNARE I OAIK

”Vi behöver en trepoängare, helt enkelt. Kan den komma nästa vecka, så vore det förbannat bra. Om inte annat, så blir det en ren final mot Qviding om att hålla sig kvar. Det vill vi gärna undvika”, säger OAIK:s huvudtränare Agim Hasani strax efter slutsignalen.

”Det kommer att bli tufft. I dag kändes det som att vi skulle plocka en trea. Istället blev det magplask.”

”Det var en bedrövlig insats. Man är förbannat trött på de här enkla målen som vi släpper in. Vi sätter oss i skitsituationer. Det är tråkigt. Vi får kämpa väldigt mycket för våra mål.”

”Ledsen och förbannad”

”Jag är ledsen och förbannad. Vi får bryta ihop idag, men nästa vecka så måste vi fokusera på Skövde-matchen.”

Söndagsfighten började på sämsta tänkbara sätt för Oskarshamn. Gästerna öppnade målkontot, via en hörna, efter några minuter.

En mardrömsstart.

Och värre skulle det bli.

Johan Arvidsson kvitterade förvisso tidigt i andra halvlek.

Gästerna kunde dock återta ledningen efter ett misstag av OAIK-försvaret och målvakten Hugo Lundberg. En händelse som kändes helt matchavgörande.

OAIK-målvakten Hugo Lundberg.

Man lider verkligen med andremålvakten Hugo Lundberg som fick göra division 1-debut i den här fighten, då förstemålvakten Gustav Nyberg var avstängd. Det gör ont i en när man ser ett sådant misstag. Det kan inte kännas roligt för honom…

”Gäller att vi stöttar honom”

”Nej, det gäller att vi stöttar honom. Vi har hanterat det bra tidigare. Jag kommer ihåg att Gustav gjorde någon blunder mot Linköping. Men han var starkare när han kom tillbaka. Det är motgångarna som definierar en. Då ska man visa vem man är”, säger Agim Hasani.

Men han betonar att det där olycksaliga 1-2-målet handlar om betydligt mer än ett målvaktsmisstag.

”Det hela startade mycket tidigare. Vi satte in bollen till Ludde (Ludvig Holmertz), som vi vet är vänsterfotad. Men vi satte den långt åt höger. Istället för att rensa den så blev vi stillastående. Alla tittade på varandra. Och då blev det så här. Bollen ska bort. Hela laget får ta på sig det målet. Det handlade inte bara om att Hugo inte fick undan bollen.”

”Konstigt”

”På tredjemålet kom de runt enkelt. En av deras anfallare fick stå fri i straffområdet. Hugo gjorde en jättebra reflexräddning, men vi var inte tillräckligt aggressiva. Och det problemet hade vi i båda boxarna. Anfallaren fick ta emot bollen, vända och sätta in den snett inåt bakåt till en annan spelare. Vi hade inte koll på det.”

”Det var jävligt konstigt att det blev så här”, betonar Agim Hasani.

”Vi har en väldigt bra träningsvecka bakom oss, där vi var påslagna. Det var en jäkla energi i luften igår (lördag). Men det blev pannkaka av det.”

Spelarna måste ta ansvar på planen, understryker Agim Hasani.

”Men det gjorde vi inte. Sedan var vi så förbannat obeslutsamma när vi väl kom fram. Det var ju inte så att deras försvarare behövde göra något för att blocka skotten. Vi gick istället rätt in i motståndarförsvaret, på grund av att vi inte tog våra beslut i tid.”

Hur mycket kan nerverna ha spelat in idag?

”De ska klara av den här matchen som vilken annan match som helst.”

Johan Arvidsson är den ende som får godkänt av OAIK-tränaren.

”Alla andra kan bättre.”

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS