Det blir ”bara” kval för IF Stjärnan

Det blir ”bara” kval för IF Stjärnan

2020-09-26 Av av Conny Blomander

PÅSKALLAVIK/OSKARSHAMN

Tanken var att IF Stjärnan skulle fortsätta sätta press på IFK Oskarshamn ända in till sista omgången genom att spöa Hultsfreds FK hemma idag.

Istället var det Hultsfred som gav järnet och kom närmare den andra kvalmatchen uppåt.

Matchen slutade 2–2 (0–1), en match som HFK kunde ha dödat redan i första med bättre skärpa.

– Vi kom väldigt billigt undan i första halvlek. Spelmässigt var vi riktigt dåliga och bjöd HFK på massor. De kunde ha haft både 3–0 och 4–0 i halvtid, sa Stjärnans Stefan Carlsson besviket.

– Det känns märkligt hur vi kan falla ihop som vi gjorde, sluta prata med varandra och slå chansbollar. Hultsfred spelade gång på gång långbollar över vår backlinje som deras snabbe forward skapade flera riktigt bra chanser på.

Stjärnan fick sig en rejäl uppläxning i pausvilan och i andra blev det bättre, men inte bättre än att HFK hann med att även göra 2–0 i början på andra.

Hemmalaget började snacka, röra sig bra utan boll och slå rätt passningar men framförallt tog undan de överspelningar man gick på i första halvlek.

Jimmy Karlsson var den ende i Stjärnan som visade fokus och vilja och fick med sig en handfull spelare till i andra och både 1–2 och 2–2 kom. Stjärnan kostade till och med på sig att missa ett par frilägen i slutet av matchen – som lök på laxen.

Eftersom IFK Oskarshamn slog Lojal borta så innebär det att Stjärnan inte blir bättre än tvåa och får kvala uppåt.

IF Stjärnan möter bottenlaget IFK Österbymo i sista omgången på lördag medan Hultsfred tar emot Storebro hemma och säkrar definitivt kvalplatsen vid en seger.

Div. 5 NÖ

IF Stjärnan – Hultsfreds FK 2–2 (0–1). Mål Stjärnan: Jimmie Karlsson och Mohamed Nori. HFK: John Svensson 2.

TEXT

CONNY BLOMANDER

conny@oskarshamns-nytt.se

ARKIVFOTO

THOMAS WENNERKLINT

thomas@oskarshamns-nytt.se

Dela gärna artikeln: