”Det finns medborgare även utanför Oskarshamns stadsgräns”

”Det finns medborgare även utanför Oskarshamns stadsgräns”

2021-06-11 Av av Peter A Rosén

KRISTDALA/OSKARSHAMN

Tidigare på fredagen berättade vi att majoritetspartierna i Oskarshamns kommun, Socialdemokraterna och Moderaterna, bland annat vill lägga ned en avdelning på äldreboendet Nyhem i Kristdala. Läs mer här.

Vad tycker Centerpartiet? Vi ställer frågan till fullmäktigeledamoten Magnus Larsson (C). (Bilden)

– Utan att kunna uttala oss om helheten i förslaget, eftersom vi inte sett det, så vill vi i alla fall vara tydliga med att vi inte kommer att acceptera några försämringar av den kommunala servicen i Kristdala, säger han.

– Vi saknar ju representation i socialnämnden och har därför inte sett förslagen utan endast kunnat läsa om det i medierna, så vi måste naturligtvis sätta oss in i helheten innan vi kan sätta ner foten exakt om hur vi tycker att man ska lösa situationen med socialnämndens ekonomi.

”Vi kan i alla fall konstatera att socialnämnden fullkomligt misslyckats att få ordning på ekonomin”

MAGNUS LARSSON (C)

– Men vi kan i alla fall konstatera att socialnämnden fullkomligt misslyckats med att få ordning på ekonomin. Detta har vi sett under hela den här mandatperioden och nämnden har misslyckats med att bromsa fallet. Det är ett ansvar som vilar tungt på den lila majoriteten med ordförande Rolf Lindström (M) i spetsen. Den lila majoritetens avvecklingsiver av verksamheter på landsbygden måste få ett slut och Socialdemokraterna och Moderaterna måste börja förstå att det finns medborgare även utanför Oskarshamns stadsgräns, säger Magnus Larsson.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: