Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

”Det ger oss en möjlighet att fortsätta att satsa på Västerviks sjukhus”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Den enda expansionsmöjligheten för Västerviks sjukhus är grannen Ellen Keyskolan. När Västerviks kommun går mot att slå ihop kommunens högstadieskolor till en, ges Region Kalmar län möjlighet att förvärva fastigheten”, skriver länsunionen i ett pressmeddelande på tisdagen.

”Västerviks sjukhus ligger kringgärdat av järnväg, gator, kyrkogården och villabebyggelse. Att ta mer mark i anspråk är komplicerat, men också nödvändigt för att sjukhuset ska kunna expandera och bygga moderna vårdlokaler. Samtidigt går Västerviks kommun i tankar om att samlokalisera sina högstadieskolor på en annan plats i. En första utredning som gjorts av Region Kalmar län visar att det finns möjlighet för regionen att förvärva fastigheten.”

”Möjliggöra många förändringar”

– Vi vill att regiondirektören fortsätter utredningen med syfte att i framtiden köpa fastigheten. Det skulle möjliggöra många förändringar och moderniseringar av övriga sjukhuslokaler, säger Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande.

”Fastigheten som Ellen Keyskolan ligger på är omkring 12000 kvadratmeter stor och ligger strategiskt bra till för sjukhusets flöden.”

– Det är en fastighet som utredarna bedömer som väldigt viktig för sjukhusets utveckling och dessutom är det den enda expansionsmöjligheten för lång tid framöver. Den är en avgörande pusselbit för utvecklingen av Västerviks sjukhus, säger Christer Jonsson (C), ordförande för Hälso- och sjukvårdsberedningen.

”Fortsätta att satsa”

Ellen Keyskolan skulle då inte komma att användas som vårdlokaler, men annan verksamhet skulle kunna ta plats där för att då frigöra ytor i sjukhusets lokaler.

– Utredarna anser att Ellen Keyskolans lokaler skulle kunna husera sjukhusadministration, mötesrum, utbildning och träningslokaler. Det ger oss en möjlighet att fortsätta att satsa på Västerviks sjukhus, säger Johanna Wyckman (L), bilden, regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS