”Det har tagit oacceptabelt lång tid”

”Det har tagit oacceptabelt lång tid”

2022-01-23 Av av Oskarshamns-Nytt

LÄNET

”Vi föreslog tillsammans med Kristdemokraterna en regional inkubator för företag redan 2018, vilket Länsunionen då sa nej till. Samma procedur upprepades på budgetfullmäktige året efter. Nu har Länsunionen äntligen tänkt om och vårt förslag för ökad innovation, förnyelse och tillväxt i länet kan förverkligas efter beslut i regionala utvecklingsnämnden”, skriver Moderaterna i ett pressmeddelande.

– Jag välkomnar såklart att regionmajoriteten äntligen har tagit till sig vårt förslag, även om det har tagit oacceptabelt lång tid. Kalmar län behöver fler företag som kan skapa jobb och hållbar tillväxt i vårt län. Vi kommer särskilt noga bevaka att den nya inkubatorn verkligen blir en angelägenhet för hela länet och att alla kommuner och berörda aktörer få chansen att vara med och komma med synpunkter på hur den utformas, säger Pär-Gustav Johansson (M), oppositionsråd och viceordförande i Regionala utvecklingsnämnden.

– Det är såklart roligt att få gehör för sina idéer, men en regional inkubator kunde redan varit på plats om regionmajoriteten hade sagt ja till vårt förslag för snart fyra år sen. Det här är ytterligare ett tydligt exempel på när Länsunionens prestigetänkande och taktiserande har bromsat utvecklingen på ett sätt som är direkt skadligt, det tycker jag väljarna ska ha med sig under valåret som vi nu går in i, tillägger han.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: