EBBA BUSCH (KD) MED FLERA SKRIVER PÅ ON DEBATT: Hela Sverige ska fungera

EBBA BUSCH (KD) MED FLERA SKRIVER PÅ ON DEBATT: Hela Sverige ska fungera

2022-02-21 Av av Oskarshamns-Nytt

Annons: Smålandshamnar

DEBATTARTIKEL

Kristdemokraterna är ett parti för landsbygdsväljaren som vill se en ny, borgerlig regering.

Den senaste tiden har vårt engagemang för jakt- och vargfrågor fått stor uppmärksamhet och våra meningsmotståndare vill få det till att vårt intresse för svensk landsbygd stannar där.

”För oss kristdemokrater är det ganska enkelt”

Det stämmer inte. För oss i Kristdemokraterna är det ganska enkelt.

Den önskan vi möter från många som bor på landsbygden är ganska anspråkslös/rimlig egentligen – saker och ting ska fungera men sedan vill man helst bli lämnad i fred. Men de senaste åren har politiska beslut i Stockholm gjort det allt svårare att leva utanför Sveriges större städer.

Hela Sverige ska fungera

Därför lyfter vi nu landsbygdens villkor, för att hela Sverige ska fungera.

Människor måste kunna tanka bilen, arbeta, handla, få vård när de är sjuka och hjälp av polisen när de utsätts för brott. Därför har vi kristdemokrater ett helt batteri av åtgärder för att förbättra livet på svensk landsbygd.

”De höga drivmedelspriserna har drabbat privatpersoner, åkerinäring och företagare”

De höga drivmedelspriserna har drabbat privatpersoner, åkerinäring och företagare vilket har inneburit ökade priser i hela kedjan som följd. Vårt förslag om att sänka reduktionsplikten till 14 procent innebär att vi i ett svep kan minska dieselpriset med tre kronor per liter.

Kristdemokraterna föreslår ett driftsstöd för att den lokala butiken ska kunna överleva. Vi vill även se fler servicekontor i kommunen – för att förenkla livet för både privatpersoner och företag. Vi satsar på ägarskifteskontor för att underlätta generationsskiften i ägarledda företag.

Mer personal

Vi gör särskilda satsningar på patientnära hotell där avstånd är väldigt långa vid förlossningar, en ökad bemanning inom förlossning och BB-vården samt på mer personal i primärvården.

I slutändan handlar det om den fundamentala välfärden och tryggheten. Polisen ska komma när du ringer, du ska få vård i tid och priset vid pump ska inte äventyra hela hushållsekonomin.

Kristdemokraterna är partiet för att hela Sverige ska fungera.

Ebba Busch, partiledare (KD)

Peter Kullgren, partisekreterare (KD)

Gudrun Brunegård, riksdagsledamot (KD)

Gudrun Brunegård
Gudrun Brunegård (KD).

Foto: Kristdemokraterna

Dela gärna artikeln: