Efter fyra raka förluster fick Oskarshamns AIK äntligen jubla igen: 0-1 blev 2-1 hemma mot IFK Malmö

Fotboll

Ettan Södra

Oskarshamns AIK – IFK Malmö 2–1 (1–1)

Mål, OAIK: Zakaria Sawo, Måns Söderqvist (straff).

Mål, IFK Malmö: Zackarias Faour.

Publik: 154 betalande (Arena Oskarshamn)

Efter fyra förluster, och fyra mållösa matcher, i följd i fotbollens division 1 södra är Oskarshamns AIK äntligen tillbaka på vinnarspåret.

OAIK, som därmed klättrade från tolfte till elfte plats i tabellen, vände 0–1 till 2–1 hemma mot tabelljumbon IFK Malmö på söndagen.

Måns Söderqvist blev hjälte med sitt straffmål i den 88:e minuten.

Måns Söderqvist gör 2-1 på en straff. Foto: Peter A Rosén

”Efter många om och men fick vi en straff. Jag hade nästan tappat hoppet”

AGIM HASANI, HUVUDTRÄNARE I OAIK

– Efter många om och men fick vi en straff. Jag hade nästan tappat hoppet. ”Vi kommer aldrig att få en straff”, tänkte jag, säger OAIK:s huvudtränare Agim Hasani.

– Vi skulle nog ha haft en eller två straffar till, dessförinnan.

Agim Hasani tänker på en situation där Kgotso Masangane fälldes i straffområdet och en händelse där en Malmöspelare tog bollen med handen.

– Det var klockrena straffar.

Nej, domaren blåste inte straff när Kgotso Masangane fälldes här. Men en stund senare blev han återigen behandlad på ett otillåtet sätt i straffområdet. Och då blåste domaren. Foto: Peter A Rosén

Vad säger du om matchen som helhet?

– Det blir lätt lite krampaktigt när det står så mycket på spel för båda lagen. Första halvlek var ingen höjdare – men vi studsade tillbaka väldigt fort när vi fick ett mål i baken, svarar Agim Hasani.

Gästerna tog ledningen i den 22:a minuten – efter ett jättemisstag i OAIK-försvaret. Men kvitteringen kom omgående – i anfallet därpå (Zakaria Sawo i den 23:e minuten).

”Vi vände på steken. Det är en styrka i sig. Det känns skönt”

AGIM HASANI

– Vi pratade om att det finns ytor bakom deras backlinje, och det utnyttjade vi.

– Vi vände på steken. Det är en styrka i sig. Det känns skönt.

– Vid 0–1-målet var det för många felbeslut samtidigt. Det får inte ske – och det vet killarna om, säger Agim Hasani, som konstaterar att de fyra förlusterna som OAIK hade med sig i ryggsäcken inför den här matchen till stora delar genomsyrades av mycket oflyt.

Matchen mot BK Olympic (0-3) var inte bra, fastslår han.

– Men att vi förlorade de andra matcherna hade sina förklaringar. I matchen mot Gais, i torsdags, skulle de ha haft en utvisning.