Efter Oskarshamns ras: ”Ansvaret faller tungt”

Efter Oskarshamns ras: ”Ansvaret faller tungt”

2020-09-23 Av av Oskarshamns-Nytt

OSKARSHAMN

”Ansvaret för kommunens ras faller tungt på majoriteten.”

Det skriver Centerpartiet i Oskarshamns kommun i ett pressmeddelande, med anledning av att Oskarshamns kommun tappar 38 platser i Svenskt Näringslivs kommunranking över företagsklimatet.

”Vi kommer ihåg 2018, då Oskarshamns kommun tog ett skutt uppåt (från väldigt låg nivå) och kommunalrådet Andreas Erlandsson (S) blev så glad att tog ett skutt från hopptornet på Gunnarsö för att fira. Naturligtvis gjordes det ett jippo av det på kommunens Facebook-sida och medierna var naturligtvis inbjudna för att bevittna detta”, skriver Centerpartiet.

”Inte funnits några skäl att fira”

”Det var ju tur för Andreas att han firade då, för efter det har det inte funnits några skäl att fira, efter detta har det bara gått utför. Under Centerpartiets år i majoriteten så lades stort fokus på just näringslivsfrågorna och flera satsningar gjordes och det gav resultat, det var de framgångarna som Andreas firade på Gunnarsö. Efter valet 2018 så har vi en ny majoritet där ”företagarpartiet” Moderaterna nu ingår tillsammans med Socialdemokraterna och fallet har blivit stort.”

”Det har rått stiltje på den här fronten och de flesta frågorna har man skjutit på till den så kallade tillväxtstrategin som är under framtagande, vi är i och för sig positiva till framtagandet av en tillväxtstrategi, men man kan inte sätta arbetet med näringslivsfrågorna på paus.”

”Centerpartiet har bland annat lagt förslag om införande av Rättviksmodellen som skulle vara en väldigt positiv förändring för kommunens företagare, men detta röstas ner varje gång av Socialdemokraterna och Moderaterna.”

”Visa handlingskraft”

”Ansvaret för raset faller tungt på majoriteten och det börjar bli dags för dem att visa handlingskraft om inte raset skall fortsätta. Vad tänker de göra för åtgärder för att vända detta? Det är något de behöver svara på och arbetet behöver komma igång nu! Kommunens näringsliv är tydliga i sin dom, det som behövs nu är inte fler jippon utan nu krävs handling”, betonar Centerpartiet.

FOTO & GRAFIK

PETER A ROSÉN & CENTERPARTIET

GRAFIK: CENTERPARTIET
Dela gärna artikeln: