Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

En halv miljard till dem som sliter hårdast under pandemin

ANNONS

LÄNET

Liberalerna, Centerpartiet och regeringen tillför 500 miljoner kronor till landets kommuner och regioner för psykosocialt stöd till sjukvårdens anställda.

– Människor har slitit långa arbetspass i tung skyddsutrustning. Många har haft ett högt tempo under osäkerhet och press. Arbetspass har fört med sig etisk och känslomässig stress, när svårt sjuka inte får vara nära sina anhöriga, säger Johanna Wyckman, regionråd för Liberalerna.

”En så hårt pressad arbetssituation som årets för med sig risker för sömnproblem, utmattning, ångest och till och med posttraumatisk stress”

JOHANNA WYCKMAN (L), REGIONRÅD

350 miljoner fördelas till regionerna och 150 miljoner till kommunerna. För Region Kalmar län innebär detta drygt 8 miljoner kronor till krisstöd, samtalsstöd eller traumastöd.

– En så hårt pressad arbetssituation som årets för med sig risker för sömnproblem, utmattning, ångest och till och med posttraumatisk stress. Den som hjälper de sjuka kan själv bli sjuk. Den här satsningen är ett stöd för dem som stöttar oss, avslutar Johanna Wyckman.

FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS