En mamma i Oskarshamns kommun: ”Å, jösses vad arg och besviken jag blir när jag tänker på all skit”

En mamma i Oskarshamns kommun: ”Å, jösses vad arg och besviken jag blir när jag tänker på all skit”

2022-06-10 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMNS KOMMUN

Ytterligare en mamma har hört av sig till ON efter att ha läst artikeln om föräldrarna som berättar att deras barn har blivit kränkta, systematiskt mobbade och utsatta för många övertramp – både av ledning och lärare – på en högstadieskola i länet.

– Jag har två barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF) – och ett av dem har blivit illa behandlad av skolsystemet i Oskarshamns kommun. Så illa att hon fick riktig ångest, självmordstankar och började självskada sig, säger hon.

Mamman berättar att dottern – som har autism, ADD och en ångestproblematik – kunde ligga och gråta på hallgolvet när hon fick höra att det var skoldags.

”De kom med den ena ursäkten efter den andra”

EN MAMMA I OSKARSHAMNS KOMMUN

– Min son hade tur som redan från start sattes i bojen på sin skola (bojen är en stödform). Sådan tur hade inte dottern. När problemen förvärrades för henne ville jag att hon skulle byta skola. Men svaret var nej. De kom med den ena ursäkten efter den andra.

”Blev sämre och sämre”

– Under tiden blev min dotters mående sämre och sämre, med självskador och hemmasittande som följd. Det enda rektorn gjorde var att skicka en orosanmälan till socialen. Oj, vad skolan har förstört för min dotter. Hon lider fortfarande på grund av allt som har hänt. Hon har i det närmaste inga betyg över huvud taget.

– Men till hösten har hon kommit in på AST-enheten på en skola i en annan kommun (AST är en lugn och strukturerad lärandemiljö som är till för elever som lever med ett autismspektrumtillstånd).

”Skitsnack”

Mamman säger också att ansvarig rektor hävdade att bojen inte existerade.

– Vilket var skitsnack. Min son gick ju där. Och jag ifrågasätter det där om att rektorerna träffas och pratar med varandra. Efter att rektorn hade bytt skola ringde hon upp mig, bad om ursäkt och sa att ”jo, bojen finns visst” – och om jag/vi ville, så kunde vi helt plötsligt få byta och börja där. Å, jösses vad arg och besviken jag blir när jag tänker på all skit.

”Gick in i väggen”

– Efter orosanmälan nummer tre eller fyra till socialen fick jag nog och skrev mejl till flera stycken i kommunen. Jag ifrågasatte rekotron och undrade varför hon över huvud taget hade det här jobbet.

– Jag själv gick in i väggen på grund av skolsituationen, alla möten, kontakten med barn- och ungdomspsykiatrin, dotterns självmordstankar och orosanmälningarna till socialen, säger mamman.

Genrebild: Freepik

Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn