En man ska ha jagat en kvinna med kniv i parets bostad i Mönsterås kommun: Nu åtalas han för flera brott

En man ska ha jagat en kvinna med kniv i parets bostad i Mönsterås kommun: Nu åtalas han för flera brott

2022-12-09 Av av Oskarshamns-Nytt

MÖNSTERÅS KOMMUN

I mitten av november ska en man i 40-årsåldern ha jagat en kvinna i 35-årsåldern med kniv i parets gemensamma bostad i Mönsterås kommun.

Vid samma tillfälle ska han även ha sagt att han skulle skjuta henne och trycka in en handgranat i munnen på henne och dra ut sprinten.

Nu åtalas mannen för grov kvinnofridskränkning, fyra fall av barnfridsbrott, brott mot vapenlagen samt ringa misshandel.

I åtalet står det att paret har bott tillsammans under äktenskapsliknande former – i Mönsterås kommun och i en annan kommun i länet.

Mellan mitten av juli och mitten av november i år ska mannen, enligt åtalet, ha utsatt kvinnan för flera fall av olaga hot.

I juli ska mannen, enligt åtalet, ha hållit en kniv framför henne, i parets dåvarande bostad i en kommun i länet, samtidigt som han sa att han skulle hugga/snitta henne.

Drygt en vecka senare ska han, enligt åtalet, ha riktat en kniv mot henne, i samma bostad.

Revolvern laddad och klar

I mitten av september ska han, enligt åtalet, ha skrivit ett meddelande till henne, där det stod att han ska skjuta henne om hon kommer hem och att han hade revolvern laddad och klar.

I början av november ska han – enligt åtalet – ha tryckt upp kvinnan mot ett kylskåp, i den gemensamma bostaden i Mönsterås kommun, och tagit strupgrepp på henne, vilket orsakade smärta.

Några dagar senare ska han, enligt åtalet, ha slagit henne i ansiktet med knuten näve i samma bostad, med smärta, blånad och tandskada som följd.

”Upprepad kränkning”

”Varje gärning var led i en upprepad kränkning av NN:s (kvinnans) integritet. Gärningarna var också sådana att de kunde förväntas allvarligt skada NN:s självkänsla”, står det i åtalet.

När det gäller barnfridsbrotten ska brott mot kvinnan ha bevittnats av hennes döttrar.

I juli ska mannen ha slagit en milkshake ur handen på en av döttrarna på ett ställe i Kalmar, vilket ledde till smärta.

Det rubriceras som ringa misshandel.

I mitten av november ska mannen ha innehaft ammunition (52 stycken, av olika slag) utan att ha rätt till det (brott mot vapenlagen).

I bevisningen finns bland annat vittnesuppgifter, journalanteckningar från sjukvården, fotografier och filmmaterial.

Den tilltalade förnekar brott.

Han greps, anhölls och häktades i november.

Foto: Åklagarmyndigheten

Dela gärna artikeln: