En medarbetare på en förskola i Oskarshamn har en bekräftad coronasmitta

En medarbetare på en förskola i Oskarshamn har en bekräftad coronasmitta

2020-06-16 0 av Peter A Rosén


OSKARSHAMN

En medarbetare på Södertorns förskola har en bekräftad coronasmitta. Beskedet kom under måndagskvällen, 15 juni, skriver Oskarshamns kommun i ett pressmeddelande.

”Rektor, verksamhetschef och administrativ chef rådgjorde under kvällen med smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin och följer nu dessa råd”, skriver kommunen på tisdagsmorgonen.

”Personal och vårdnadshavare till barn på den aktuella förskolan fick information under måndagskvällen.”

Stänger inte

– Vi håller verksamheten öppen med extra vaksamhet på symtom. Enligt Folkhälsomyndigheten och smittskyddsläkaren kan personal och barn som är friska och symtomfria vara på förskolan. Vi påminner extra om att den som hämtar och/eller lämnar ska vara frisk och symtomfri, säger Lotta Lindgren, bildningschef. 

”Bildningsförvaltningen har sedan tidigt i pandemin en rutin för smitta i verksamheten, som har följts i det aktuella fallet. Smittskyddsläkaren i Region Kalmar följer utvecklingen”, skriver kommunen.

”Personal uppmanas att vara mycket noga med att följa gällande råd och riktlinjer och att stanna hemma vid minsta symtom, samt att barn som insjuknar under dagen skiljs från övriga barn tills dess att de kan hämtas.”

FOTO: FREEPIK