Innebandy

Herrar div 1 Östra Götaland

Linköping FBC – Craftstadens IBK 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 1-0)

Mål CIBK: Emil Erlandsson, Andreas Lennartsson

Craftstadens herrlag hade seriepremiären förlagd till Linköping och man fick med sig en poäng hem via 2-2 vid full tid och 2-3 efter förlängning.

Premiären bjöd inte på någon målfest och hemmalagets 1-0 blev första periodens enda. I mittenperioden var det Craftstaden som kvitterade till 1-1 genom Emil Erlandsson, assisterad av William Björngard.

1-1 stod sig till 14.07 i tredje perioden då Andreas Lennartsson satte 2-1 till Craftstaden spel fem mot fyra. Jakob Savolainen stod för framspelningen. Ledningen stod sig dock endast i fjorton sekunder och 2-2 var också resultatet efter full tid.

I förlängningen avgjorde sedan Linköping med en och en halv minut kvar att spela och därmed tog de hand om extrapoängen.

Nästa lördag är det hemmapremiär för herrlaget när Bergs IBK kommer på besök till Oskarshamn.

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt