Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

En vikarie i Oskarshamns kommun har inte råd att åka till jobbet: Så ser Rolf Lindström (M) på situationen

ANNONS

OSKARSHAMN

Tidigare på lördagen skrev vi om en kvinna som inte har råd att åka till sitt vikariejobb inom Oskarshamns kommun – på grund av låg lön och höga bensinpriser (läs den artikeln här).

Hur ser kommunpolitikerna på detta? ON har ställt frågan till flera stycken.

Här kan du läsa hur socialnämndsledamoten Leif Axelsson (SD) svarade.

Socialnämndens ordförande Rolf Lindström (M) svarar så här:

– Som hon så riktigt beskriver så besväras alla för närvarande av mycket höga priser på el, fordonsbränsle, mat och övriga konsumtionsvaror. Något som påverkar privatekonomin för alla.

”För våra många medarbetare som är beroende av bil för att ta sig till sin arbetsplats är detta givetvis negativt – och där alternativa transportmedel ofta saknas på grund av arbetstidens förläggning”

ROLF LINDSTRÖM (M), ORDFÖRANDE I SOCIALNÄMNDEN I OSKARSHAMNS KOMMUN

Många är beroende av bil

– För våra många medarbetare som är beroende av bil för att ta sig till sin arbetsplats är detta givetvis negativt – och där alternativa transportmedel ofta saknas på grund av arbetstidens förläggning.

”När det gäller bränslepriserna finns det ett stort tryck från oppositionen på riksplanet att åtgärda detta genom en kombination av skattesänkning och översyn av reduktionsplikten”

ROLF LINDSTRÖM

Vikarier är en viktig resurs

– När det gäller bränslepriserna finns det ett stort tryck från oppositionen på riksplanet att åtgärda detta genom en kombination av skattesänkning och översyn av reduktionsplikten, andelen inblandning av biobränsle i bensin och diesel, säger Rolf Lindström.

Han betonar att Moderaterna anser att båda åtgärderna är nödvändiga för att människor på landsbygden och folk som är beroende av bil ska få vardagen att gå ihop.

Rolf Lindström konstaterar också att det inte sällan finns ett behov av två bilar i en familj.

– Vikarier utgör en viktig resurs inom socialförvaltningen – för att klara ut bemanning och kvalitet till våra omsorgstagare. Genom att utveckla bemanningsfunktionen ser jag möjligheter att minska antalet vikarier till förmån för en ökad andel tillsvidareanställda medarbetare med heltidstjänstgöring, goda arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Något som vi nu och i framtiden har stort behov av, säger han.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS