Energiförsörjning på land och till havs när Khashayar Farmanbar besökte länet

Energiförsörjning på land och till havs när Khashayar Farmanbar besökte länet

2022-05-12 Av av Annicka Gunnarsson

LÄNET

Energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar (S) har besökt länet under tisdagen och onsdagen denna vecka för att ta del av fossilfri energiproduktion till land och till havs. Under de två dagarna har han besökt ett kärnkraftverk, en vindkraftpark och en biogasfabrik.

Tisdagen inleddes med att energiministern besökte kärnkraftverket i Oskarshamn där den tredje reaktorn, O3, under förra året levererade 11,43 TWh. Khashayar Farmanbar fick även en genomgång om hur nedmonteringen av kraftverkets två andra reaktorer, O1 och O2 går.

Energiministern besökte därefter Kårehamn Vindkraftpark som ligger 7 km till havs utanför Kårehamn på östra Öland. Vindkraftparken har en total driftkapacitet på 48 MW.

Under onsdagen gjorde Khashayar Farmanbar ett verksamhetsbesök på More Biogas Småland AB som tillverkar färdigkomprimerad fordonsgas av gödsel och matavfall från kringliggande gårdar och närliggande samhällen.

Foto: Maria Nilsson, Regeringskansliet där Khashayar Farmanbar vid ett tidigare besök vid en solcellsanläggning i Ågesta.

Dela gärna artikeln: