Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Erlandsson (S) ger sin syn på storstädningen inom äldreomsorgen

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Hur ser du på det som vår tidning har publicerat under de senaste dagarna, om utebliven storstädning inom äldreomsorgen, outbildad personal och långa arbetspass, med mera?

Den frågan ställde vår tidning till kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson (S).

Han svarar så här, via e-post, på tisdagen:

”För mig är det en självklarhet att våra olika boenden, skolor, förskolor och övriga lokaler inom kommunen ska städas och hållas iordning och med jämna mellanrum också storstädas.”

”Många av de frågeställningar du har är inom socialnämndens ansvarsområde och främst äldreomsorgen. Som du vet ansvarar socialnämnden och socialförvaltningen för dessa frågor. Detaljkunskapen om dessa frågor finns därför hos berörd nämnd och förvaltning.”

”Kommunstyrelsen som jag ansvarar för har en uppsiktsplikt över såväl socialnämnden som övriga nämnder och styrelser i kommunen, den bedriver vi genom en tät dialog med ansvariga inom de olika områdena. Jag kommer be om att socialförvaltningen förtydligar vilka rutiner som gäller, även om dessa sedan kan skilja sig mellan olika boenden beroende av om det är socialförvaltningen eller fastighetsägaren som ansvarar för städningen.”

”Jag vet att nämnd och förvaltning jobbar aktivt med frågor kopplat till kompetensförsörjning på lång och kort sikt för att säkerställa en god vård och omsorg i Oskarshamns kommun. Det är fråga som fortsatt kommer vara prioriterad och det finns också med som en prioriterad fråga i vårt förslag till budget för nästa år. Vi satsar såväl på att öka frisknärvaron, generellt resurstillskott till äldreomsorgen och på ökad språkkompetens hos de medarbetare som behöver det”, skriver Andreas Erlandsson.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS