Ett brödrapar ska ha haft en stor mängd med knark i en bostad i Oskarshamns kommun: Nu åtalas duon

Ett brödrapar ska ha haft en stor mängd med knark i en bostad i Oskarshamns kommun: Nu åtalas duon

2022-06-03 Av av Oskarshamns-Nytt

OSKARSHAMN

Ett brödrapar, den ene i 25-årsåldern och den andre i 35-årsåldern, ska ha haft 876 gram amfetamin och 713 gram cannabis i en bostad i Oskarshamns kommun i slutet av 2020.

Nu åtalas duon för grovt narkotikabrott. Båda förnekar brott.

”Brottet bör bedömas som grovt med hänsyn till den stora mängden narkotika”, står det i åtalet.

Den ene av bröderna ska dessutom ha överlåtit 100 gram amfetamin till en annan person på en okänd plats i Nybro kommun i slutet av september 2020. Därmed åtalas han även för narkotikabrott av normalgraden. Han förnekar brott.

En tredje person, en man i 35-årsåldern som erkänner brottet, åtalas också för narkotikabrott. Han ska ha förmedlat kontakt mellan den ovannämnda brodern och en köpare vid den aktuella överlåtelsen av 100 gram amfetamin.

Brodern som ska ha överlåtit amfetaminet i Nybro kommun åtalas dessutom för ytterligare ett narkotikabrott. Han ska ha haft 94 gram cannabis, 83,69 gram amfetamin och 1 359 narkotikaklassade tabletter i en bostad i Hultsfreds kommun i slutet av förra året.

Han förnekar även i det fallet.

Det finns vittnesuppgifter.

Samme man åtalas även för grov narkotikasmuggling och narkotikasmuggling i två fall.

Han och en annan man, i 55-årsåldern, ska ha tagit in 520 gram amfetamin i Sverige i januari i år.

Narkotikan ska ha beställts på internet och försändelsen ska ha hämtats ut i en matbutik i Hultsfreds kommun. Duon förnekar brott.

Den åtalade brodern ska även ha tagit in 98,2 gram amfetamin i landet i januari i år – samt drygt 100 narkotikaklassade tabletter vid samma tillfälle. Den åtalade förnekar brott.

Han ska även ha haft 97,16 gram amfetamin, 70,87 gram cannabis och 200 narkotikaklassade tabletter på en plats i Hultsfreds kommun i oktober förra året. I det fallet åtalas han för narkotikabrott. Han förnekar brott.

Foto: Åklagarmyndigheten

Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn