Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

”Ett vaccinmisslyckande orsakat av överdriven optimism har vi inte råd med”

ANNONS

LÄNET

”Vaccineringen mot covid-19 har tyvärr kantats av besvikelser. Vaccinleveranserna har varit betydligt mindre än väntat. Flera regioner har uttryckt frustration och vissa har öppet sagt att de sannolikt inte kommer att nå det nationella målet att erbjuda alla vuxna vaccin före halvårsskiftet”, skriver Moderaterna och Kristdemokraterna i ett pressmeddelande på måndagen.

I en interpellation efterlyser nu regionråden Malin Sjölander (M) och Jimmy Loord (KD) besked om planen i Region Kalmar län. 

– Den senaste tiden har vi till och med sett regeringsföreträdare tala om att vaccineringen kan ta mer tid. Regionen måste ge invånarna besked som de kan lita på. Om det är så att målet inte kommer att kunna uppfyllas är det bättre att berätta detta för medborgarna redan nu. Om inte annat borde man redovisa vad varje försening nu innebär i krav på ökat vaccinationstempo i maj och juni för att målet ska nås, säger Malin Sjölander (M). 

Malin Sjölander (M). ARKIVFOTO: PIERRE STJERNFELDT

”Väldigt ambitiöst”

– Det ursprungliga målet med att vaccinera hela befolkningen före halvårsskiftet var väldigt ambitiöst. Sedan det sattes har förutsättningarna klart försämrats. För tillitens skull är det viktigt att det nu råder full transparens från regionerna. Sverige har drabbats hårdare än grannländerna av coronapandemin. Ett vaccinmisslyckande orsakat av överdriven optimism har vi inte råd med, säger Jimmy Loord (KD).

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN 

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS