Evenemangskalender

Vill du publicera ett evenemang gratis i vår kalender? Klicka här för att lägga till ditt evenemang. Vi granskar alla evenemang innan de publiceras. Det kan således ta lite tid innan evenemanget syns i kalendern. Frågor kan mejlas till info@oskarshamns-nytt.se

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.
Recurring Event Evenemangs-serie: Konstutställning med Oskarshamns fotoklubb

Konstutställning med Oskarshamns fotoklubb

2022-11-24 | 10:00 - 18:00

Gratis

Oskarshamns fotoklubb bildades 1950. Under åren som har gått har verksamheten påverkats av utvecklingen och teknikens framsteg. Mörkrummet var tidigt en samlingspunkt i föreningen, där framkallades filmer och bilder förstorades. I huvudsak var det svartvitt. Färgen kom först i slutet av filmens era. Känslan av doften från kemikalierna och att se hur bilderna växte fram i framkallningsbadet var helt otrolig. Ett unikt hantverk. Idag ses bilderna direkt på en skärm. Med tekniken idag går det att göra så mycket mer med bilderna.
Våra medlemmar fotograferar med olika verktyg som mobiler, systemkameror, kompaktkameror och drönare. Allt som går att fotografera med.
Föreningen träffas en gång i månaden för att prata bilder, anordna tävlingar och bedöma bilder åt andra föreningar. Det anordnas även utflykter runt om i Småland. Det anordnas även nybörjarkurser i fotografering, samt en del föreläsningar om aktuella teman som makro och blixtfotografering. Fotoklubben vänder sig till alla som gillar att fotografera och dela med sig till andra. Att lära mer och utvecklas tillsammans är ledstjärnor.

Vernissage 29 oktober kl. 11:00.

Detaljer

Datum:
2022-11-24
Tid:
10:00 - 18:00
Serie:
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategori:

Plats

Oskarshamns Kulturhus
Oskarshamn, Sverige + Google Map
Telefon:
0491-880 40

Arrangör

Oskarshamns kulturhus
Telefon:
0491-88040
E-post:
kulturhuset@oskarshamn.se