Fågelklubben tog emot priset ”Årets lokala utvecklingsgrupp” i Kalmar län

Fågelklubben tog emot priset ”Årets lokala utvecklingsgrupp” i Kalmar län

2021-05-09 Av av Annicka Gunnarsson

KRISTDALA/RÖSTORP

Priset till Årets lokala utvecklingsgrupp i Kalmar län delades ut på söndagen av länsbygderådet Hela Sverige ska leva Kalmar län. Årets mottagare är Oskarshamnsbygdens Fågelklubb och priset överlämnades i samband med fågelskådningens dag vid Målsjön.

Genom priset vill Hela Sverige Kalmar län uppmärksamma och belöna alla de ideella insatser som görs lokalt för att stärka utvecklingsmöjligheterna på landsbygden. Prissumman är på 5 000 kronor som ska användas till föreningens utveckling och ska komma alla medlemmar till gagn.

Prisutdelning vid Målsjön

På söndagen arrangerade fågelklubben den årliga aktiviteten Fågelskådningens dag vid Målsjön. Hela Sverige Kalmar läns ordförande Weronica Stålered och länsbygderådets lokala ledamot Ingrid Thornberg var på plats för att överlämna utmärkelsen som mottogs av Jan Brenander, ordförande i fågelklubben.

Weronica Stålered, ordförande i Hela Sverige Kalmar län, gratulerar fågelklubbens ordförande Jan Brenander.

FAKTA / Oskarshamnsbygdens fågelklubb

Oskarshamnsbygdens Fågelklubb är en ideell förening som verkar för att skydda och utforska fågellivet i Oskarshamns, Mönsterås och Högsbys kommuner. Föreningen anordnar exkursioner, kurser i fågelskådning, föredrag, ringmärkning av fåglar, inventering av fågellivet och olika fågelskyddsprojekt. De jobbar också med att vårda naturmiljöerna i området genom olika grupper och projekt.

Foto: Ingrid Thornberg

Dela gärna artikeln: