Fem kandidater kan få Folkets pris och hyllas på lokal gala den 30 april

Fem kandidater kan få Folkets pris och hyllas på lokal gala den 30 april

2022-03-16 Av av Annicka Gunnarsson

OSKARSHAMN

Oskarsgalan har precis som mycket annat tvingats till pandemiuppehåll men nu är planerna igång inför årets gala som arrangeras den 30 april. Ett av priserna som delas ut på galan är Folkets pris. Fem kandidater har chans att tilldelas priset och det är invånarnas uppdrag att rösta fram tre finalister.

Den 30 april anordnas Oskarsgalan, kvällen då lokala hjältar ska hyllas. Ett av priserna, Folkets pris, som delas ut på galan är det Attraktiva Oskarshamn AB som ansvarar för. Folkets pris är ”ett pris som går till en person, organisation eller företag i Oskarshamns kommun som inte alltid rättat in sig i ledet utan kraftfullt lämnat avtryck i vår historia”, skriver platsutvecklaren Johan Sjöstrand i ett nyhetsbrev.

Rösta fram tre finalister 

Först fick invånarna möjlighet att nominera kandidater till Folkets pris 2022. Därefter har en jury på Attraktiva Oskarshamn AB tagit fram fem kandidater som alla har chansen att tilldelas priset. Nu är det invånarnas uppdrag att rösta fram tre finalister till Oskarsgalan.

De fem nominerade är Blue Front Support, supporterklubben som älskar sitt SHL-lag, Erik Hjertqvist, stadsarkitekten som är hjärnan bakom förvandlingen i inre hamnen, Fläskboll Oskarshamn som skapar glädje, samhörighet och hälsa för funktionshindrade, Frivilliga Resursgruppen, som bland annat hjälp människor i riskgrupper med inköp under coronapandemin och Oskarshamn Pride, som anordnade Oskarshamns första prideparad 2019.

Vinn biljetter

Attraktiva Oskarshamn AB uppmanar invånarna att rösta på sin favorit för att få fram tre finalister som får gå på Oskarsgalan. Alla som deltar i omröstningen är dessutom med och tävlar om två biljetter till Oskarsgalan. Röstningen avslutas den 27 mars och varje person får endast rösta en gång. 

Rösta på din favorit på Oskarsgalans hemsida!

Foto: Attraktiva Oskarshamn AB

Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn