Fem nya seniorlägenheter på gång till Påskallavik

Fem nya seniorlägenheter på gång till Påskallavik

2020-11-14 0 av Peter A Rosén


PÅSKALLAVIK

Fem nya seniorlägenheter kan vara på gång till Påskallavik.

Det är Hela Sverige Oskarshamn som har sammanställt ett förslag, med en förhoppning om att skapa en handfull seniorlägenheter på Grindskärsgatan i Påskallavik.

Förslaget har skickats till fastighetsägarnätverket samt till ansvarig mäklare på Svensk Fastighetsförmedling.

Det var under våren 2019 som en arbetsgrupp träffades för att jobba med en aktivitet gällande seniorboenden i Påskallavik.

På mötet deltog representanter från Hela Sverige Oskarshamn, Oskarshamns kommun och PRO i Påskallavik.

Syftet var att diskutera vikten av seniorboenden i Påskallavik, så att de som bor kvar i samhället kan sälja sina hus och flytta till ett seniorboende.

Skapar förutsättningar

Det skapar förutsättningar för barnfamiljer som vill flytta in, vilket är målsättningen, betonar Hela Sverige Oskarshamn.

”I diskussionerna, som byggde på den boendeenkät som genomfördes i Påskallaviksbygden våren 2019, konstaterade man att det finns ett stort intresse bland bygdens seniorer att bo kvar på sin hemort.”

”Trivsel och vänner är de största anledningarna till att man vill bo kvar”

HELA SVERIGE OSKARSHAMN

”Trivsel och vänner är de största anledningarna till att man vill bo kvar. Seniorlägenheter behövs för att äldre ska kunna lämna hus och trädgård när ork inte längre finns för att sköta det”, skriver Hela Sverige Oskarshamn i en sammanfattande text.

HVB-hem

”I slutet av september 2020 lades Grindskärsvägen 1 i Påskallavik ut till försäljning. Fastigheten är ett tidigare HBV-hem som säljs via mäklarfirman Svensk Fastighetsförmedling. I oktober tog arbetsgruppen beslut om att sammanställa ett förslag för att få lokala fastighetsägare att köpa fastigheten och satsa på fem seniorlägenheter.”

”Arbetsgruppen var i kontakt med mäklaren som blev intresserad av idén. Förslaget innefattar en analys av enkätsvaren som visar på att det finns en efterfrågan på tillgänglighetsanpassade seniorlägenheter med självhushåll och vaktmästare i Påskallavik samt information om fastigheten samt befolkningsstatistik från bygden.”

”Förslaget, som riktar sig till fastighetsägare i kommunen, skickades till mäklaren samt till Attraktiva Oskarshamn AB för vidarebefordring inom fastighetsägarnätverket som de driver den 29 oktober 2020”, skriver Hela Sverige Oskarshamn.

TEXT

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO

SVENSK FASTIGHETSFÖRMEDLING