Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Fem Oskarshamns RRC-förare i Nyköpings bilcross: Weine Svensson i ny Saab

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Nymålad i Oskarshamns RRC:s vit-röda färger, lite fininställningar av motorn och framaxel.

Weine Svensson är heltaggad och klar inför den fjärde deltävlingen i Bilcross-SM som körs i Nyköping i morgon lördag, i en ”ny” Saab 900, med en riktigt potent motor under den svarta huven.

– Jag blev av med min Saab vid tävlingen senast, i Tomelilla. En jäkla otur. Jag hade två egna anbud på bilen plus att det var två andra anbud, berättar Weine Svensson.


Oskarshamn RRC:s Weine Svensson blev av med sin Saab nere i Tomelilla men har köpt en ”ny” Saab. Nymålad i klubbens röd/-vita färger med en riktigt potent motor under den svarta huven.

Tre deltävlingar har körts i Bilcross-SM, Jönköping – Tabergsbanan – och sedan en dubbeltävling, torsdag, lördag, nere i Tomelilla på Svampabanan.

Så långt hade Weine kvar sin Sabb från förra året, en före detta Saab som gått i den gamla klass 4 i rallycross.

Så Weine var tvungen att hitta en ny bil.

– Jag känner en kille i Jönköping, som jag visste hade en Saab. Den var i princip klar så jag har bara behövt gå igenom viktiga detaljer, sätta in stolen, bältet och ratten.

Finalblicken

– Jag har varit uppe hos Uffe Eriksson och bromsat bilen i hans bänk han har hemma i Möckhult. Det såg riktigt bra ut så motormässigt ska det inte vara någon skillnad mot den som jag blev av med, ler Weine och får den där härliga finalblicken.

Så här långt har Weine haft det lite struligt. Han gick till semifinal i Jönköping men blev uppträngd, fick punka och tvingades bryta. Det blev ingen runner upp till D-finalen utan Weine slutade fyra i semin.

Nere i Tomelilla var det också struligt.

På torsdagen hade Weine bra tider men tyvärr var det någon sekund för mycket för att det skulle bli semifinal.

På lördagen blev han blev både påkörd så hårt att bränsletanken flög ur bilen så han tvingades bryta ett kvalheat på lördagen.

Men Weine hade två bra tider av tre och som räckte till semifinal. I en fajt blev Weine påkörd och hamnade på sidan. Det blev ingen seger och runner up utan Weine slutade fyra.

Lök på laxen

Och som lök på laxen blev Weine av med bilen.

I sammandraget ligger Weine Svensson på 33:e plats med 333 poäng. Det är väldigt tajt så gör Weine en kanontävling i Nyköping så kan han klättra upp mot 10 placeringar.

– Det blir nog svårt, men självklart ställer jag ju upp för att komma så bra till jag kan. Men det finns många mycket bra förare, se bara på vår klubbkompis, Uffe Eriksson. Han är ett geni ute på banorna.

– Vi får se. Jag ska köra några varv på träningen ikväll (fredag) och känna hur bilen känns. Vi har även möjlighet att träna innan tävlingen i morgon.

Uffe Eriksson blev av med sin Saab efter andraplatsen i Jönköping. Till Tomelilla tog han fram den så kallade semesterracebilen och det blev en fjärdeplats i A-finalen – trots punktering – på torsdagen och seger på lördagen.

Uffe leder Bilcross-SM på 747 poäng, före tvåan Hulken Samuelsson som har 734 poäng.

Noterbart är att Johan Svensson, Vimmerby MS, ligger totalfemma och klubbkompisen, Timmo Helgesson totalsexa.

Två förare av alla i toppen som kommer att jaga Uffe Eriksson över varje meter på banan i Nyköping.

”Sällsynt smart”

Men å andra sidan är Uffe en sällsynt smart och skicklig förare som brukar vinna just därför. Han har en bra bil, visst. Men det finns de som har betydligt mer potenta motorer än Uffe.

Från Oskarshamns RRC kommer även Patrik Palle Ekman att köra med sin illgröna Opel. Palle gjorde en mycket bra tävling i Tomelilla på lördagen och ligger på 37:e plats i sammandraget.

Pappa och dotter Lindqvist, Mattias och Maria, är tillbaka igen. De stod över de båda tävlingarna i Tomelilla.

Maria kommer att köra en Volvo och Mattias har plockar fram Saaben han byggt under vintern. Mattias tänker vara med om en direktplats till finalerna utan semifinal.

Av naturliga skäl ligger både Mattias och Maria långt ner i sammandraget.

Den sjätte ORRC-föraren är Henrik Göransson. Det är Uffe Eriksson före detta mekaniker som nyss börjat tävla. Han fullföljde i Jönköping och torsdagstävlingen i Tomelilla men tvingades bryta lördagstävlingen.

Sammantaget ligger Henrik på 140:e plats.

Totalt är det 170 förare i sammandraget.

Tävlingen i Nyköping blir den fjärde deltävlingen av totalt sju.

TEXT & FOTO

Conny Blomander

conny@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS