Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Filiph Engsund efter smällen mot huvudet: ”Det är ingen större fara”

ANNONS

OSKARSHAMN

IK Oskarshamns-centern Filiph Engsund fick en smäll mot huvudet i träningsmatchen borta mot Växjö igår.

På onsdagseftermiddagen ringer vi upp honom och frågar hur han mår.

– Jo, det är ganska bra. Jag har lite ont i nacken, men annars är det rätt lugnt. Det är ingen större fara. Jag har vilat idag. Det är en försiktighetsåtgärd, säger han.

Han säger att han inte har fått någon hjärnskakning och att han siktar på att köra på som vanligt igen inom kort.

– Jag tar det dag för dag och känner mig för.

Det var i mellanperioden som Filiph Engsund fick en blindside-tackling efter att han hade spelat ifrån sig pucken.

Oskarshamnssonen tvingades kliva av och avbryta matchen.

”Brusigt”

– Det blev brusigt i huvudet under några sekunder precis efter smällen. Jag har aldrig varit med om det tidigare. Smällen tog långt fram på hjälmen, vid visiret. Det hade nog blivit värre om den hade tagit vid tinningen. Jag hade tur i oturen.

Hur ser du på tacklingen?

– Jag har tittat på den några gånger. Det känns som att han borde ha hunnit att svänga undan. Jag skickade iväg pucken – och smällen kom mellan en och två sekunder efter det. En blindside-tackling. Jag tycker att den är ful och jäkligt onödig. Han borde ha kunnat ta en annan väg. Jag får en känsla av att han ville åka in i mig, säger Filiph Engsund.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS