Filmstudion planerar att visa utomhusbio med Oskarshamnskoppling i stadsparken

Filmstudion planerar att visa utomhusbio med Oskarshamnskoppling i stadsparken

2021-06-04 0 av Annicka Gunnarsson


KULTUR & NÖJE

Filmstudion i Oskarshamn har fått ställa in tre terminer med filmer med anledning av pandemin. Nu ser den ideella föreningen äntligen fram emot ljusare tider. Till hösten planerar Filmstudion att visa filmer som vanligt och höstterminen får en festlig upptakt i Stadsparken – nämligen gratis utomhusbio.

Filmstudion, med över 260 medlemmar, planerar för fullt för att starta upp verksamheten igen. Föreningen, som är anknuten till Sveriges Förenade Filmstudios, visar vanligtvis sex eller sju filmer varje vår och höst. Efter att ha tvingats ställa in tre terminer med anledning av pandemin så ser föreningen fram emot att visa film igen.

”Vi väntar på en sommar som vi hoppas ska bli riktigt skön och innehållsrik, en ”riktig” sommar! Men i höst ska vi ses på Saga igen, det förväntar vi oss! Och då kommer vi att visa sex filmer som ni kan ge förslag till ännu eftersom inget program är spikat än”, skriver ordförande Helena Flohr i ett utskick till Filmstudions medlemmar.

Utomhusbio i stadsparken

Till hösten planerar Filmstudion en festlig upptakt i Stadsparken.

”Den heter Nelly Rapp – Monsteragent och är regisserad av Amanda Adolfsson som ju är uppvuxen i Oskarshamn. Hon var här och presenterade sin film Den unga Sofie Bell år 2015. Hon regisserade också första säsongen av Eagles. Nu kommer hon till Stadsparken för att prata om sin film och svara på frågor”, skriver Helena Flohr.

Filmstudion bjuder på utomhusbion och filmen kommer preliminärt att visas den 11 september.

Regissören Amanda Adolfssons film ska visas i stadsparken. FOTO: FRIDA VEGA SALOMONSSON

FAKTA / Filmstudio

Sveriges Förenade Filmstudios, SFF, består av cirka 100 filmklubbar som samlar omkring 38 000 medlemmar. SFF arrangerar filmhelger, seminarier, regionala träffar, visningar av nya filmer, filmresor till utländska filmarkiv mm. Den första svenska Filmstudion bildades i Stockholm 1926.

Foto: Film i Väst (överst) och Frida Vega Salomonsson