Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Finsjöbranden: ”Läget är fortfarande svårt”

ANNONS

FINSJÖ

Uppdatering, Finsjöbranden:

”Läget är fortfarande svårt men inte så allvarligt som tidigare i helgen”, skriver Mönsterås kommun vid 16.30-tiden på måndagseftermiddagen.

Släckningsarbetet fortsätter med god framdrift och nästa steg om planering för överlämning till skogs- och markägare påbörjas genom kontakt med restvärdesledare.”

”Arbetet på brandplatsen fortsätter med god framdrift och en personalplanering för följande dygn har påbörjats. De två helikoptrarna som varit på plats under dagen kommer att fortsätta med släckningsarbete från luften inom brandområdet.”

”Det är fortfarande ett svårt läge på brandplatsen men inte så allvarligt som i helgen. Det finns en målsättning om att överlämningen till skogs- och markägarna ska genomföras på ett tydligt sätt. Därmed påbörjas även planeringen för nästa steg om överlämning och kontakt med restvärdesledare, representant från försäkringsbranschen, är upprättad.”

”Samverkansmöten på nationell nivå sker dagligen med underlag från SMHI och länsstyrelsen i Jönköping för att värdera den fortsatta riskbilden. Även en längre prognos för underlag till beredskap och olika förstärkningslägen ska tas fram”, skriver Mönsterås kommun.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS